avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În iulie 1997, fiica mea, a preluat,în numele meu, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În iulie 1997, fiica mea, a preluat,în numele meu, de la tatăl ...

În iulie 1997, fiica mea, a preluat,în numele meu, de la tatăl meu,45.000 de dolari, pe care trebuia să mi-i dea pentru a-mi cumpăra un apartament,așa cum tatăl meu decisese și era de notorietate în familie, el repetându-i fiicei mele la predarea banilor mandatul verbal imperativ ca banii să ajungă la mine.Banii au fost depuși la bancă de fiica mea.
Ulterior,fiica mea a creat aparența că acest lucru se va întâmpla, mi-a cerut și i-am dat cartea de identitate pentru a căuta un apartament în București, astfel încât, odată găsită locuința, să merg să fac contractul de vânzare cumpărare pe numele meu.
Din acel moment,iulie 1997, fiica mea a dispărut, nu mai știu nimic de ea, iar în 1999 a plecat definitiv din țară, repet eu neavând nicio comunicare cu ea.Sora ei mai
mică a rămas în țară până în octombrie 2004, când a părăsit și ea România și a susținut că apartamentul este pe numele meu, fără însă să îmi arate actele ori să îmi permită să văd locuința în cauză.
Nu am avut nicio comunicare de la cele două în această perioadă.
Întâmplător, recent, le-am aflat adresa din Franța și, față de cererea mea de rezolvare a succesiunii tatălui lor, fostul meu soț, ele și-au desemnat o avocată pentru a le reprezenta în procesul de ieșire din indiviziune pe care am fost nevoită să-l intentez pentru a intra în posesia drepturilor mele.
Revenind la apartamentul despre care eu continui să cred că este al meu, îi știu adresa, dar nu știu dacă nu cumva, fiind cumpărat pe numele lor, l-or fi vândut, ori cel care stă acum în locuință este un chiriaș?!
Întreb, așadar: Ce șanse și cum pot să recuperez apartamentul ori suma cu care acesta a fost, eventual, vândut, dacă, într-o situație favorabilă mie, aș putea obține și daunele materiale rezultate din lipsa folosirii apartamentului, respectiv chiria de la cele două fiice care m-au înșelat, de la cel care locuiește acum acolo etc.
În evidențele fostului Bancorex există, probabil, evidența depuneriii de către fiica mea a sumei de 45.000 dolari în iunie 1996, sunt persoane care au asistat la tranzacție, știu ce s-a discutat acolo, cunosc despre decizia tatălui meu de a da o sumă similară fratelui meu( de altfel fiica fratelui a preluat suma similară, a depus- o în același timp la Bancorex, dar ea nu și-a înșelat părinții, a respectat mandatul imperativ verbal al tatălui meu...)
Vă mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:42, 23 Iulie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
a preluat,în numele meu, de la tatăl meu,45.000 de dolari,

de ce, dvs nu erati in zona sa ii luati direct de la tata sau cum ?
Ce șanse și cum pot să recuperez apartamentul ori suma cu care acesta a fost, eventual, vândut,

nici cea mai mica sansa nu aveti. Daca ar fi fost sa aveti un ap stiati, pt ca trebuia platit impozit, iar pt recuperarea banilor si in caz ca ati dovedi ca i-a dat tata pt dvs, nicio sansa, suntem in 2021.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când ai parte de ființe malefice tot răul este posibil... Impozitul putea fi platit de făptașă, hârtiile veneau la adresa apartamentului...
Mulțumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitul putea fi platit de făptașă

da, da, ce naiba interes sa aiba sa va plateasca dvs impozitul ?
tot nu am inteles de ce tatatl dvs a dat bani nepotilor daca voia sa va dea dvs, copiilor.
astfel încât, odată găsită locuința, să merg să fac contractul de vânzare cumpărare pe numele meu.

Nu avea cum sa cumpere pe numele dvs daca nu ati imputernicit-o pt asa ceva.
Va amagiti singur.
**In apartament locuia făptașa;avea de ce sa plătească impozitul
**Fratele era plecat din țară, eu nu am putut participa
**Mi-a cerut cartea de identitate, chipurile pt a mă prezenta la semnarea c.v.c. a apartamentului pe numele meu
A lucrat, a speculat și definitiv a plecat din țară...
Dacă ea și-a desemnat un avocat să o reprezinte la succesiunea tatălui său, fostul meu soț...dacă a acceptat la ambasadă succesiunea dar nu a făcut nimic... așteaptă să mor și eu... dacă a trebuit și e in curs un proces de ieșire din indiviziune....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fratele era plecat din țară, eu nu am putut participa

la ce sa participati ?
Mi-a cerut cartea de identitate, chipurile pt a mă prezenta

doar chipurile pt ca in realitate, nu putea sa cumpere in numele dvs neavand o procura de la dvs.
dar nu a făcut nimic.


nu o obliga nimeni sa dezbata succesiunea acum.
ca sa stiti cine e proprietar al imobilului de la adresa, cereti informare la ocpi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament vandut fara succesiune? anca_blondy2006 anca_blondy2006 Buna ziua, ma numesc Anca si stau impreuna cu sotul meu, copilul in varsta de un an si unul din frati (mom. plecat din tara) intr-un apartament cu 3 camere. In ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate si succesiune GROOSA GROOSA Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea speta : Tatal si mama mea au o proprietate in or.B-S. Mama a decedat in anul 2009 iar fratele meu in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)