avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nelpatitor TVA la platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nelpatitor TVA la platitor TVA

Buna ziua,

Daca eu am incheiat un contract de prestari servicii ca neplatitor de TVA,contract valabil 6 luni,am facturat avansul contractului fara TVA si intre timp devin patitor de TVA.
Cum procedez cu suma finala de incasat in urma contractului:
1.O facturez cu TVA sau fara?
2.Trebuie sa mofic contractul sau sa fac un act aditional in cazul in care trebuie sa-i facturez cu TVA?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 14:31, 8 Ianuarie 2010
Facturati cu TVA. Faceti un act aditional la contract in care specificati ca valoarea prevazuta in contract, reprezinta valoarea fara TVA. Asta pentru a evita orice neintelegere cu clientul, pentru ca de obicei in contracte sunt mentionate valorile fara TVA. TVA este un impozit indirect, aplicat asupra valorii adaugate, in cazul dvs. asupra contravalorii serviciului prestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestatii avocatiale nefacturate? antofel antofel Un cabinet individual de avocat, platitor de TVA, incheie cu un client un contract de asistenta juridica pentru asistenta si reprezentare in dosar X de la ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa constructii CMARGARIT CMARGARIT Am incheiat pe firma un antecontract de vanzare cumparare cu un dezvoltator pentru achizitionarea unui apartament. Pretul s-a stabilit in antecontract fara ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciului. alina240 alina240 O firma din RO, platitoare de TVA, presteaza servicii de consultanta pentru o firma din UE, tot platitoare de TVA. Serviciile le presteaza la sediul ... (vezi toată discuția)