avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună ziua. Ziua liberă acordată pentru vaccinarea ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună ziua. Ziua liberă acordată pentru vaccinarea anticovid ...

Bună ziua.
Ziua liberă acordată pentru vaccinarea anticovid de cine este suportată (în cazul societăților private), de stat sau de societate?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:18, 29 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul plateste ziua libera acordata. Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_585...
Mulțumesc, am fost citit articolul dar aveam slaba speranță că angajatorii privați vor putea să-și recupereze banii cheltuiți printr-o formă sau alta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdată nu există nicio prevedere în acest sens, însă nu e exclus, în opinia mea, să apară. Cred că depinde și cum va reacționa mediul de afaceri la asta... nu e corect ca privații să suporte asemenea costuri, oricât de legitim ar fi scopul legii.
Pentru ziua platita, angajatorii vor fi cel mai probabil, scutiti de taxe si impozite aferente sumei.
Impozitul, CAS-ul și CASS-ul sunt plătite din brutul salariatului.
Angajatorii plătesc doar contribuția asiguratorie pentru munca (CAM), care e 2.25% din brut, deci decât așa scutire mai bine fără :)

Alte discuții în legătură

M am vaccinat anticovid 2020 pot beneficia de ziua libera acordata ... wazz wazz vaccinat anticovid 2020 pot beneficia de ziua libera acordata de angajator in 2021? atunci cand m am vaccinat nu exista aceasta prevedere legala nu ar ... (vezi toată discuția)
Este data o lege în ziua când ești la munca și ești programat ... Magie1 Magie1 Este data o lege în ziua cînd ești la munca și ești programat la vaccinare angajatorul este obligat să îți de-a o zi libera plătită și justifici cu ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite bloc 2018 poparlan poparlan revin cu intrebarea ce taxe si impozite plateste un administrator de bloc angajat cu norma de 2ore/saptamana care mai are si un contract cu durata ... (vezi toată discuția)