avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Va rog sa imi scuzati intrebarea, daca se ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Va rog sa imi scuzati intrebarea, daca se repeta. ...

Buna ziua! Va rog sa imi scuzati intrebarea, daca se repeta. Nu locuiesc in Romania, sunt de un an jumatate aici. Sotul meu este in afara tarii, imi trimite bani regulat aici, nu am asigurare medicala si nu intentionez sa fac, tinand cont ca voi pleca dupa ce voi naste. Am facut analize in sistem privat, am platit, insa doctorul a trebuit sa plece din tara si am ramas pe dinafara. Va trebui sa nasc la stat. Este gratuita nasterea si pentru cei neasigurati? Este obligatoriu sa fiu asigurata inainte de internare? Asa mi s-a spus aici, ca trebuie sa platesc. Multumesc in avans!
Cel mai recent răspuns: Codruta Dejeu , utilizator 09:01, 3 August 2021
Bună ziua,

Beneficiați de gratuitate pentru naștere și încă patru săptămâni după aceea.
Citiți acest articol, vă este de folos:
Contractul-cadru al serviciilor medicale mai prevede faptul că internarea pentru naștere se face fără bilet de internare. În spital, atâta timp cât nu cer condiții speciale (adică peste cele standard), mămicile vor putea beneficia gratuit de consultații, investigații, diagnosticare, tratamente medicale, medicamente, cazare și masă.

www.avocatnet.ro/articol_570...
Va multumesc din suflet! Stiam si eu ca e gratuit, insa la Casa de Asigurari mi-au spus ca internarea se face doar pe baza de card de sanatate. Fiind neasigurata, ei nu imi fac acel card, decat dupa ce merg sa platesc. Am incercat sa ma explic, insa nu am reusit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatie cezariana - nedespagubita de asigurator B_BONE_S B_BONE_S Buna ziua, Angajatorul meu (Vdf) are incheiat cu asiguratorul \\"Grli\\" un contract pe baza caruia anumite evenimente medicale sunt asigurate si ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, cu contract de munca in italia, ma intorc in romania. sunt asigurata in sistemul public de sanatate? tigruta25 tigruta25 Buna ziua tuturor! Am si eu o problema pe care sper sa ma ajutati sa o rezolv:in cateva cuvinte sunt insatcinata,am un contract indeterminat in italia unde ... (vezi toată discuția)
Gratuitate servicii medicale pentru copiii nascuti in romania martamuresan martamuresan Lucrez la o Clinica Ginecologie-Obstetrica Cluj, sectia de Nou-Nascuti. Dupa 12 ore de la nastere a fost transferat la noi un prematur de 34 de saptamani in ... (vezi toată discuția)