avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere cu probleme.O cunostiinta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere cu probleme.O cunostiinta mosteneste printr-un ...

Contract intretinere cu probleme.O cunostiinta mosteneste
printr-un contract de intretinere de la tatal mama ei o casa la tara si un teren intravilan de 1,6 hectare ,problema este ca in certificatul de atestare fiscala de la primaria din localitate respectiva persoana apare ca avand 1,2 hectare de intravilan.
Cand s-a dus la primarie sa zica de aceasta anomalie i s-a spus ca la primarie asa apare si ca daca vrea sa schimbe ceva sa de-a primaria in judecata si sa ceara cadastru pentru a se vedea suprafata reala cea din actul de mostenire sau cea din evidenta fiscala.
Este normal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 19:19, 3 August 2021
Buna ziua,

Trebuie verificat la cadastru care este suprafata inscrisa in evidente, daca este cea incorecta, actiune in instanta.
Terenul nu are cadastru trebuie facut trist functionari incompetenti!
Multumesc frumos pentru raspuns
Da, este o consecință a faptului ca suprafața declarata de părinți la Primarie a fost mai mica, pentru a se plăti mai puțin impozit.
Culmea este exact pe dos in contractul de intretinere este specificata o suprafata mai mare decat figureaza la primarie in un loc iar in alt loc este exact pe dos pe contract intretinere fiind trecuta o suprafata mai mica si in actele primariei o suprafata mai mare ,aceasta fiind bataia de joc nr.2 a acestei primarii care pe titlurile de proprietate asupra unor terenuri a pus mostenitorii ca defuncti si defunctii ca mostenitori,din pacate nu sunt lucruri singulare in Romania.
Bataie de joc si incompetenta care din pacate creeaza mari probleme unor persoane indreptatite sa aiba in proprietate aceste bunuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire pe, calea instantei si in caz de unic mostenitor ... alina_25 alina_25 Dezbatere mostenire pe, calea instantei si in caz de unic mostenitor . O persoana mosteneste de la tata ei o casa si teren intravilan in o comuna ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare a succesiunii. o cunostiinta a carei ... alina_25 alina_25 Declaratie de acceptare a succesiunii. O cunostiinta a carei tata a decedat din pacate nu poate face succesiunea pentru o parte din bunurile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am mostenit un teren intravilan+ cladire de la parintii ... MARIANADemenescu MARIANADemenescu Buna ziua! Am mostenit un teren intravilan+ cladire de la parintii mei. In 1988 am facut succesiunea si am dus Certificatul de mostenitor la primarie. De ... (vezi toată discuția)