avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati sa iau o decizie. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati sa iau o decizie. Sunt nascuta ...

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati sa iau o decizie.
Sunt nascuta in septembrie 1962 si pana in prezent am o vechime efectiva in munca de 39 ani si 6 luni, la care se adauga 3 ani pentru 9 ani si 5 luni lucrati in gr.II.
Intrebarea mea este daca ma pot pensiona acum fara penalizare si daca da , credeti ca este mai bine sa ma pensionez acum sau sa astept noua lege a pensiilor promisa de guvern?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:04, 3 August 2021
Pe actuala legislatie beneficiti de acel indice de corectie de 1,41.
Pe noua lege va disparea notiunea de indice de corectie.
Care va fi formula de calcul pentru a face o comp[aratie intre actuala lege si viitoarea lege, nu stie nimeni.
Decizia/hotararea va aprtine d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime in munca e discriminatorie alexstaneci alexstaneci As dori sa aflu cum poate fi atacata ordonanta de urgenta care da posibilitatea cumpararii de vechime in munca pentru pensie , doar persoanelor care nu au ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala legea 360/2023 DenissP DenissP Buna ziua! Dupa 35 ani si 5 luni vechime am depus la Casa de pensii si mi s-a aprobat decizia pentru acordare pensie anticipata partiala . Mentionez ca din ... (vezi toată discuția)