Bună seara!am si eu o întrebare dacă sunteti amabil sa ma ajutați și pe mine!în octombrie 2020mi au reținut permisul și mi s a dat dovada cu drept de circulație pe 15 zile deoarece din vina mea am făcut un accident dar victima a fost doar sotul meu și și a retras plangerea .în ianuarie a.c mi a venit acasă hotărâre ca se clasează cauza.eu nu m am mai dus la politie sa mi iau permisul pt ca am trimis poza la parchet cu dovada și am primit mail ca se prelungește pe întreaga stare de alerta.azi am fost la politie și mi au dat 90 zile cu suspendare ,din moment ce permisul meu era reținut,deja la politie eu mai trebuie sa susțin vreun examen sau merg sa îmi dea permisul?întrucât este la ei din octombrie și în ianuarie a venit hotărâre cu ,clasarea cauzei. Astept răspunsul dvs
Buna ziua,
In situatia suspendarii permisului de conducere sustinerea examenului auto este obligatorie in urmatoarele situatii:
1. in cazul conducerii sub influenta bauturilor alcoolice;
2.in cazul nerespectarii regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea pe culoarea rosie a semaforului, daca prin acestea s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
3. cand fapta a fost urmarita ca infractiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice si procurorul a dispus clasarea in conditiile art. 16 alin. (1) litera b C.pr.pen ( fapta nu e prevazuta de legea penala/nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege).
Permis
danut86
buna,mia fost suspendat permisul pentru 60 de zile pt o tamponare,,au trecut de atunci 3 luni jumate,de unde pot sami ridic permisul si daca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)