avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara Ce mi se poate intampla daca refuz sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara Ce mi se poate intampla daca refuz sa lucrez 12 ore ...

Buna seara
Ce mi se poate intampla daca refuz sa lucrez 12 ore cu 24,adica o zi cu o zi in conditiile in care in contractul meu de munca scrie ca programul meu este de 8 ore de luni pana vineri,cu sambete,duminici si sarbatori legale libere?Intreb pentru ca azi m-a anuntat seful meu ca intentioneaza sa ne schimbe programul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 10 August 2021
Probabil, ca, vi se va cere sa va dati demisia daca nu acceptati modificarea.
Schimbările care se fac în contractul de muncă sunt menționate într-un act adițional. Nu se poate face un program cu încălcarea Codului muncii (media săptămânală de 40 ore cu liber minim 48 ore consecutive).
Si in aceasta situatie,sunt obligata sa imi dau demisia?
1. Nu sunteti obligata.

2. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Incercati sa sesizati ITM-ul local daca vi se va solicita demisia de catre angajator.
Inca nu mi s-a dat niciun act aditional al contractului de munca,mi s-a comunicat verbal intentia de a-mi modifica programul de munca.Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Modificare program de lucru naivul naivul buna ziua! Firma la care lucrez vrea sa modifice programul de lucru, sa se treaca la un program (turnus) care am inteles ca nu este legal adica, 2 zile sch1 ... (vezi toată discuția)
Schimbarea turelor programate fara acordul salariatului Divesium Divesium Lucrez intrun job in care tot avem probleme cu schimbul turelor. Angajatorul fara acordul nostru ba ne schimba zilele de lucru ba orele fara acordul nostru. ... (vezi toată discuția)
Schimbare de tura Mihaita92 Mihaita92 Angajatorul mi a schimbat programul fără sa discute sau sa ma informeze cu privire la acest aspect. As dori sa știu dacă este legal aceasta procedura? (vezi toată discuția)