avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

beneficiez de pensie militara din 2001. In perioada 2004- dec. 2009 am lucrat intr-o institutie bugetara. Pot beneficia de o recalculare a pensiei militare daca cei 5 ani lucrati au fost intr-o institutie civila? ce procedura trebuie urmata?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:20, 8 Ianuarie 2010
Cand veti implini varsta standard de pensionare pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta conform legislatiei din sistemul public al pensiilor, stagiul realizat in unitatea bugetara va fi adaugat stagiului realizat in institutiile militare. Recalcularea se face in temeiul art. 95 din Legea nr. 19/2000 de catre casele teritoriale de pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pensie anticipata mai si lucrez in continuare cu acte in regula gsm gsm Din 2001 am pensie anticipata partiala MAI.M-am angajat in sectorul privat in 2002 si lucrez in continuare cu carte de munca (deci cu toate drepturile unui ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona? tania63 tania63 barbat nascut pe 4oct 1950 salariat din 1966 si in prezent -2 ani de armata in aceasta perioada. din 1966 pana in 2001 salariat in grupa1 de munca. cand se ... (vezi toată discuția)
Dobandirea celei de-a doua pensii Pilu Pilu As avea rugamintea daca ma poate lamuri cineva daca pot sa dobandesc a doua pensie, respectiv, cea din domeniul public si pentru aceasta prezint urmatoarele ... (vezi toată discuția)