Buna ziua!In urma unui divort( dupa 28 ani casatorie), femeia pleaca din locuinta comuna ( casa bunicilor sotului)( renovata de soti dar fara vreun act de proprietate).Deci dupa 28 ani de casatorie, femeia alege sa plece fara sa ia nimic!Are sau nu vreun drept legal asupra a ceea ce au construit impreuna in toti acesti ani?
Exprimarea dvs nu este tocmai fericita. Ce "au construit" in acesti ani aceea impart.
Ca sa intelegeti exact vor imparti ceea ce au dobandit in timpul casatoriei. Renovarea bunului altuia nu este ceva ce au dobandt ci ceva au facut impreuna, astfel ca sotia va putea cere de la bunici partea ei de bani investiti in cresterea valorii imobilului (insa banuiesc ca bunicii nu mai sunt in viata, caz in care va trebui sa negocieze cu sotul preluarea unor bunuri in contul datoriei de ex).
Buna ziua!Multumesc pentru raspunsul dvs!Bine de stiut....Nu stiu cum va evolua situatia dintre cei doi soti( au doi ani de la divort), dar macar moral suna bine ca femeia sa stie ca are totusi ceva drepturi legale asupra investitiilor facute in timpul casatoriei.Multumesc inca o data pentru informatie.
Partaj
tavi02ro
Din pacate parintii mei sunt in prag de divort si am cateva nelamuriri , sper sa gasesc ajutor aici.
Ne-am mutat in casa parintilor tatalui meu in urma cu 17 ... (vezi toată discuția)
Drepturi dupa casatorie
mariw
Buna ziua. Bunica mea, Vasilica,a divortat de Nicolae acum 5 ani,dupa 45 de ani de casatorie. Casa in care au locuit amandoi a fost a parintilor lui Nicolae. ... (vezi toată discuția)