avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare despre mostenire dupa bunici si parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare despre mostenire dupa bunici si parinti

Bunicii paterni au avut 3 copii:1 baiat -tatal meu si 2 fete, din care una necasatorita. Bunicii au domiciliat la tara. Tatal meu cu familia (sotia si copilul - eu) au locuit in aceiasi curte cu bunicii. Primaria mi-a eliberat copii dupa perioada 1950-1973 din care rezulta ca cele 2 familii au avut registre agricole separate, fiecare cu gospodaria sa, ambele gospodarii figureaza cu teren intravilan pana la colectivizare. Registrul agricol al bunicului aferent perioadei 1959-1963 este anulat cu doua linii rosii, intre cele doua linii scrie "anulat conf. Dec. 3 dus la 190" -pe pg. 190 este registrul agricol al tatalui meu. Zilele acestea am primit de la S.J.A.N.al judetului o copie a unei Deciziuni a Comitetului Executiv Local si copii dupa tabele prin care R.Agricol al bunicului este anulat si toate elementele de R.Agricol al bunicului sunt trecute pe R.Agricol al tatalui.
Dupa decesul bunicului se elibereaza, inainte de 1990, cert.m. avand ca mostenitori pe tatal meu si matusa necasatorita, masa succesorala fiind 1/2 din casa si 250 metri patrati (bunica si matusa casatorita au semnat declaratie de renuntare). Dupa 1990 in baza Legii 18/1991 mostenitorii bunicului dar si tatal meu s-au adresat cu cereri de reconstituire. In privinta terenului intravilan cererile intocmite s-au facut cu luarea in considerare a "anularii" amintite mai sus in sensul ca bunicul nu mai avea teren intravilan si nici nu are teren intravilan pe T.P.; tatal meu a solicitat si are inclusiv pe T.P. teren intravilan. Matusa necasatorita dupa 1990 s-a intors la manastire. In 1994, cele doua matusi au facut dezbaterea dupa bunica (1/2 din casa), personal trebuia sa urc la mostenirea bunicii in locul tatalui meu, care intre timp decedase insa nu am fost citat. Problema este ca in 1995 cele doua surori incheie un contract de v.c. cu clauza de intretinere pentru matusa necasatorita (care era la manastire la o distanta de aprox. 60 km.) si v.c. pentru cea de a doua matusa. Contractul stabileste ca terenul intravilan a apartinut in intregime bunicului si fiecarui mostenitor (tatal meu si maica) au fiecare 1/2 cota din teren. Contractul a fost legalizat de un notar al unui Notariat de Stat Local. Aceasta nu corespunde actelor originale unde bunicul nu mai avea teren intravilan (vezi primul paragraf).Intrebarea este: ce trebuie sa fac eu spre intra in drepturile legale privind acest teren intravilan.

Alte discuții în legătură

Anulare, modificare titlu de proprietate, sau uzucapiune colette2010 colette2010 Buna seara! Spuneti-mi va rog parerea dvs pt urmatoarea situatie: parintii depun cerere de reconstituirea dr de proprietate dupa revolutie, dar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren agricol bebelu cristian bebelu cristian buna ziua ,as dori si eu un raspuns ,de la cineva care este in domeniu,bunica mea este plecata din tara de 30 de ani ,a decedat in germania iar inainte de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)