avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren agricol

buna ziua ,as dori si eu un raspuns ,de la cineva care este in domeniu,bunica mea este plecata din tara de 30 de ani ,a decedat in germania iar inainte de colectivizare avea mai mult teren agricol,care a fost preluat de colectiv ,in tot acest timp nu a formulat nimeni vreo cerere de retrocedare,intrebarea este daca mama mea in calitate de mostenitor direct poate solicita aceste terenuri,daca da ,ce documente sunt necesare si pasii ce urmeaza ......va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 10:30, 28 Ianuarie 2013
1). Dovada ca este fica defunctei
2). Certificatul de deces
3). Verificati la registrul agricol ce teren agricol avea,
4) Depuneti cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate ca mostenitor al mamei D-voastre, si solicitati T.P.
Dar va fi un drum greu si anevoios

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri mihai0521 mihai0521 Mai deunazi am gasit printr-o lada mai veche de la bunica mea doua titluri de proprietate: unul din 1921, iar al doilea din 1948. Parintii mei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Fond funciar born_bad born_bad Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire dupa bunici si parinti GheorgheSav GheorgheSav Bunicii paterni au avut 3 copii:1 baiat -tatal meu si 2 fete, din care una necasatorita. Bunicii au domiciliat la tara. Tatal meu cu familia (sotia si copilul ... (vezi toată discuția)