Buna seara ! Am aflat recent ca soțul ma Înșeală ! Pe 29 August anul acestea facem 1 an de la căsătorie din care rezulta și cu copilaș de 5 luni! După căsătorie soțul a început sa se comporte foarte urat cu mine , jigniri , bătaie , amenințări ca ma omoară (am printurile in telefon ) , nu se ocupa deloc de copil , vine o pupa de 5 ori și pleacă .. eu duc tot greul ! Nu a fost de acord sa plătim întreținerile casei împreuna , a vrut doar el.. banii de la cununie i a folosit doar el , de la botez la fel.. nu m am ales cu nimic nici eu nici fata . De câte ori rămân fără banii de indemnizație îmi spune ca nu îmi da ca sunt cheltuitoare , pe timpul sarcinii numai mama mea m a ajutat cu bani de buzunar .. țin sa Menționez ca el are foarte mulți bani. El face și plecări afara cu mașinile și am găsit o conv in care povestea ca fost la o femeie ușoară acolo cu un alt prieten.. nu iese cu mine nicăieri , nu se pozează cu mine și nici cu fata. Am nevoie sa ma ajutați cum sa procesez sa ma despart de el și sa nu îmi ia fetița pt ca o și alăptez . Sunt disperata , nu vreau sa stau lângă acest om. Stau mereu cu frica de a spune ceva pt ca lui nu ii convine ce spun eu , nu am voie sa stau la mama mea acasă cu a mică , vrea sa stau numai singura acasă la noi.. el este plecat mereu mereu mereu. Ajutați ma , sunt disperata va implor .. vreau sa scap de aici
In prima faza, va puteți duce la secția de poliție, cu print-screenurile in care va amenință și orice alte probe mai aveți, solicitand emiterea unui ordin provizoriu de protecție. Prin intermediul acestuia puteți solicita și evacuarea temporara a soțului din locuința, chiar daca ar fi proprietatea lui. Acest ordin provizoriu se emite pentru 5 zile, putând fi prelungit in instanță pentru cel mult 6 luni.
Alegerea va aparține daca solicitati organelor de poliție evacuarea soțului său vă mutați dvs in alta parte.
După această, puteți introduce cerere de chemare în judecată prin care solicitati divorțul din culpa lui exclusiva (se va stabili și pensia de întreținere pe care o datorează fiicei sale, locuința acesteia și modul în care se desfășoară interacțiunea cu aceasta- exercitarea autorității părintești).
Mergeți la un avocatnet pt a va explica cum să procedati,ce drepturi aveti,ce puteti solicită la divorț etc.Nu va faceti griji nici nu se pune problema ca minorul să fie , ,luat"de tata..
laura1964
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Abuzul fizic ,psihic si emotional nu va face bine nici dumneavoastra si nici copilului. Aveti curajul sa plecati de acolo la parinti , anuntati autoritatile, luati legatura cu protectia copilului si se va gasi o rezolvare. Chiar daca sunteti implicata emotional nu incercati sa prelungiti chinul si nu va temeti ca nu o sa va descurcati.