buna ziua daca se poate o intrebare am permisul suspendat .am facut munca in folosul comunitati si reintregrare in societate .din suspendare a trecut un an din trei . 1 cand as putea sa ma reapuc de scoala de soferi 2 cand as primi permisul ?am voie sa conduc pe parcursul suspendari?
Înțeleg că ați fost condamnat la o pedeapsa cu închisoarea, s-a dispus suspendarea executării acesteia și prestarea muncii in folosul comunității.
Daca nu s-a dispus pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite vehicule, va puteți înscrie la examenul in vederea obținerii unui nou permis (nu mai faceți școala) la 1 an de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Aplică pe lângă pedeapsa principala, pedeapsa complementară constând în interzicerea dreptului de a conduce vehicule categoria A, B, C, D, având dreptul de a conduce vehicule din categoria A1 şi B1., prev. de art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen., pe o durată de 3 ani, care se execută conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. de la rămânerea definitivă a hotărârii. Interzice inculpatului următoarele drepturi, ca pedeapsă accesorie interzicerea dreptului de a conduce vehicule categoria A, B, C, D, având dreptul de a conduce vehicule din categoria A1 şi B1., prev. de art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen. Pe durata suspendării sub supraveghere a pedepsei închisorii, suspendă executarea pedepselor accesorii menţionate. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 13.07.2020 oare as putea sa ma reinscriu???????????
Aveți o pedeapsa complementară care va interzice să conduceți timp de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Ce ați trimis aici e o parte din minuta primei instanțe. Sunt 2 situații posibile:
-daca nu s-a formulat apel, aceasta hotărâre rămâne definitivă după 10 zile de la data comunicării copiei minutei (soluția pe scurt) către procuror și dvs;
-daca s-a formulat apel, hotărârea devine definitivă la data pronunțării instanței de apel.
In funcție de situația în care va aflați, adăugați 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii și vedeți când va puteți înscrie la examen. In orice caz, nu mai devreme de aproximativ sfârșitul lunii iulie a anului 2023 (estimativ).
Ucidere din culpa
Fossil30
Buna ziua! In urma cu 3 ani, am avut un accident prin care care masina condusa de mine a trecut cu 40 de cm linia continua intr-o curba pe sensul opus si am ... (vezi toată discuția)