avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am dori sa deschidem o firma de IT.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am dori sa deschidem o firma de IT.

Buna ziua.

Am dori sa deschidem o firma de IT atat pe partea de comercializare echipamente IT cat si montaj de camere de supraveghere, sisteme de alarma si automatizari. Am dori sa stim cum am putea deveni complet legali si de ce avem nevoie pentru a putea oferi clientilor nosti toata documentatia necesara pentru automatizari si supraveghere.

Cu respect,
Andrei Pelmus
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
george-neagu, moderator
Buna ziua,

Societatile cu Raspundere Limitata sunt entitati cu personalitate juridica care pot desfasura orice fel de activitate cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale, precum si cele pentru care sunt reglementate de coduri CAEN unice interzise.

Obiectul principal de activitate este reprezentat de un singur cod CAEN, insa, activitatile secundare pot fi multiple, actul constitutiv putand fi extins cu ,codurile CAEN-ului uzual.

Actul constitutiv se incheie sub semnatura privata si se semneaza de fiecare dintre asociatii pe fiecare pagina, forma autentica fiind obligatorie atunci cand printre bunurile subscrise ca aport la capitalul social se afla un imobil.

Pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata este obligatoriu sa aveti un drept de folosinta asupra spatiului in care doriti sa inregistrati sediul social. Pentru constituirea unui S.R.L. cu 2 asociati, este obligatoriu ca niciunul dintre acestia sa nu aiba fapte inscrise in cazierul fiscal si sa nu fi fost condamnat pentru una dintre infractiunile prevazute de Legea 31/1990.

Pentru montarea camerelor de luat vedere, veti respecta legislatia GDPR.


Legea 333/2003 impune ca sistemele de supraveghere video sa fie montate de societati comerciale licentiate de catre IGPR.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere online VDub VDub As dori sa stiu si eu daca imi poate spune cineva tot ce trebuie sa fac pentru a deschide o afacere online care se ocupa cu vanzarea bijuteriilor din argint . ... (vezi toată discuția)
Montare sistem supraveghere video c60411495 c60411495 Buna ziua, Am fost contactat de catre o farmacie sa ii montez un sistem de supraevghere video. (Societatea mea se ocupa cu vanzarea de produse IT, Software, ... (vezi toată discuția)
Deschidere srl pentru o mica afacere de familie Mihai95 Mihai95 Buna seara , am de gand sa deschid o afacere familiara , mai exact un spatiu 10-15 metrii patrati intr-o zona circulata si anume in gara din orasul meu. Cam ... (vezi toată discuția)