avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu probleme

Buna ziua! Am o intrebare legata de succesiune.Mama mea si fratele ei s-au nascut intr-o comuna din judetul Dambovita unde auavut 2 case in aceeasi curt si pamant in mai multe locuri.Unchiul meu a decedat in Noiembrie 2019,iar mama in Martie 2021.Unchiul locuia de zeci de ani intr-o comuna langa Craiova,unde a trait cu o femeie cu care nu a fost casatorit,nu a avut copii .Femeia avea o casa si pamant,dar a facut acte cu un vecin ca le da lor in schimbul ingrijirii pana mor.In conclluzie unchiul nu avea nimic langa Craiova ci doar ce mostenise in Dambovita.mama nu a facut succesiune dupa el.Eu am un frate si vrem sa facem succesiunea dupa mama pentru ce au avut in Dambovita.Cum trebuie sa procedam? trebuie sa mergem si la Craiova? mama din 1968 locuia cu noi in Braila si aici am facut succesiunea pentru apartamentul pe care il detinea.In comuna din Dambovita nu au au dat titlul de proprietate nici pana acum .Noi vrem sa facem succesiunea si nu stim ce acte ne trebuiesc si cum se procedeaza.Va multumesc foarte mult daca ma puteti lamuri.

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate in ce consta? Eu20 Eu20 Am o nelămurire vreau sa stiu daca am vreun drept de moștenire din partea tatălui meu iar la randul tatălui meu care a decedat vrem sa stim daca avem vreun ... (vezi toată discuția)
Succesiune a1h4 a1h4 Am o intrebare , trebuie sa deschid succesiunea dupa tatal meu decedat in mai 2014. Mama traieste si suntem 5 frati. Eu locuiesc cu parintii sunt necasatorita ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul decesului Madalina73 Madalina73 Buna ziua, Vreau sa aflu cum trebuie sa procedez in situatia unei mosteniri. Este vorba de fratele tatalui meu care a decedat din cate am aflat in urma cu 3 ... (vezi toată discuția)