avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Am o intrebare , trebuie sa deschid succesiunea dupa tatal meu decedat in mai 2014. Mama traieste si suntem 5 frati. Eu locuiesc cu parintii sunt necasatorita ,celalti au casele lor.La succesiune va fi casa in care locuiesc eu si mama cu anexele respective si pamantul care a mai ramas dupa ce fratele meu a luact cu acte de la parinti si si-a construit casa.Eu si mama vrem sa-mi ramana mie casa si o bucata de pamant pe care sa mai cultivam si noi ceva,Toti au spus ca renunta la casa dar e o bucata de teren pe care unul din frati si-a amenajat ceva si care vreau sa-i ramana lui normal ca asa ne-am inteles cat a trait si tata ceilalti iau pamant din partea mamei pentru ca ea are un titlu de proprietate pe numele ei care a fost primit de zestre de la parintii ei si care cred ca il poate vinde ea copiilor cat traieste.Problema e cum procedam la succesiune in asa fel incat sa poata ramane fratele meu cu pamantul pe care il vrea dar fara sa ia parte din casa, pentru ca inteleg ca se pune problema ca ori accepti ori renunti la succesiune.Va rog un raspuns avizat daca se poate, ce solutie ne dati .V a rog mult un raspuns corect sa stiu ce putem face ca sa ne intelegem eu nu vreau un mar al discordiei.Eu stau cu parintii si am contribuit la diverse renovari de fapt s-au facut cu banii mei si nu am alta casa.Am avut si am grija acum de mama ca tata nu mai e si chiar daca tata a avut pensie eu i-am ajutat mereu chiar financiar.
Cel mai recent răspuns: Antonella Florescu , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:35, 20 Iunie 2014
Puteti sa faceti mostenire dupa tatal dumneavoastra si ceilalti frati sa renunte la mostenire. Nu am inteles bine "dar e o bucata de teren pe care unul din frati si-a amenajat ceva si care vreau sa-i ramana lui normal ca asa ne-am inteles "aceasta face parte tot din suprafata de gradina de langa casa.
Daca da, ar fi bine va va faceti o documentatie cadastrala "cadastru" sa puteti delimita concret suprafetele de teren pe care le veti mosteni.
Dupa efectuarea masuratorilor veti sti sigur ce aveti de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral moxinel moxinel Domnilor avocati si doamnelor avocate Mi s-a dat de catre parinti un hectar de pamant zestre. In acelasi an s-a facut C.A.P. si pamantul m-i s-a luat fara sa ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)
Drept civil. mostenire! completare succesiune nicujexul nicujexul Buna ziua! Intrebare: Dupa decesul tatalui, la dezbaterea succesiunii, toti cei 4 copii au renuntat in favoarea mamei pt locuinta ce forma masa succesorala ... (vezi toată discuția)