avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

Domnilor avocati si doamnelor avocate
Mi s-a dat de catre parinti un hectar de pamant zestre. In acelasi an s-a facut C.A.P. si pamantul m-i s-a luat fara sa imi fac rol personal.
Dupa revolutie a murit mama mea si am fost chemati la succesiune sa semnam in favoarea tatalui si a fratelui meu.
La scurt timp ,tata a facut testament fratelui meu ca unic mostenitor incluzand mobile si imobile, tot ce se afla in patrimoniu la acea data.
Dupa ce a decedat tata nu am fost solicitati sa ne prezentam la succesiune nici un frate.
Dupa un timp a decedat si acest frate lasand in urma sotia doar cu acest testament,care, include si zestrea mea de la parinti(un ha teren arabil).
Ce ma sfatuiti sa fac pentru ca eu mostenesc pamantul dar nu stiu cum sa actionez sa-l legalizez la numele meu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: moxinel , utilizator 16:12, 1 Februarie 2010
conteaza anul in care a survenit decesul tatalui dvs.
ceilalti mostenitori rezervatari aveti posibilitatea sa atacati in instanta testamentul , invocand reductiunea liberalitatilor excesive.
dar aceasta actiune este supusa termenului de prescriptie de 3 ani.
Sunt 18 ani de la moartea tatalui meu , dar eu nu am stiut ce fel de acte a lasat tata pentru fratele meu mai ales ca acolo este si pamantu meu pe care il muncesc . Ce ma sfatuiti sa fac in cazul de fata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire florixyz florixyz Buna ziua, Domnilor si doamnelor avocati. Sunt casatorita de 45 de ani si am primit zestre de la parinti 1ha pamant pe care l-am muncit si pana in C.A.P. si ... (vezi toată discuția)
Fond funciar yvecoi yvecoi buna ziua am si eu o problema si as dori sa ma ajutati.Sant casatorita in anul cand a venit C.A.P.-ulsi am primit zestre 2ha teren pe care nu am apucat sa il ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)