avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fond funciar

buna ziua am si eu o problema si as dori sa ma ajutati.Sant casatorita in anul cand a venit C.A.P.-ulsi am primit zestre 2ha teren pe care nu am apucat sa il trec la numele meu Intre timp a murit mama si am renuntat la mostenire in favoarea tatalui caremai tarziu a lasat toate bunurile fratelui meu mai mic.Dupa ce a murit si tata nu m-a chemat nimeni la succesiune,2ani mai tarziu moare si fratele care nu a avut copii dar are o sotie descurcareata si a reusit sa-si faca CM pe numele ei ,nu m-a chemat la succesiune dar eu am intrat in posesia terenului dupa revolutie .Problema este ca nu pot sa am terenul la numele meu pt. cama incurca testamentul pe care tata la lasat fratelui meu.
As dori sa stiu acum daca toti au decedat ,ce trebuie sa fac ca sa am terenul la numele meu pt.ca eu il muncesc si cumnata beneficiaza de ajutor suventii etc.?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:46, 20 Aprilie 2010
Pe numele cui s-a emis titlul de proprietate in baza legii 18/1991? Tatal dvs. nu va putea dezmosteni de tot, intrucat copiii sunt mostenitori rezervatari... De asemenea, sotia fratelui era obligata sa va cheme la mostenire; daca nu a facut-o, puteti cere in instanta anularea CM-ului obtinut de dansa. Important este cine a facut cerere in baza legii 18/1991 pentru teren si pe numele cui este emis TP.
multumesc pt.raspuns Tata a facut cerere si pe numele lui este TP.ce ma sfatuiti?pina la ce virsta se da renta viagera?
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
yvecoi, utilizator
O actiune in constatare nulitatii absolute a CM-ului obtinut de cumnata, ca fiind obtinut prin frauda la lege si dezbaterea succesiunii in instanta, atat dupa tatal cat si dupa fratele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral moxinel moxinel Domnilor avocati si doamnelor avocate Mi s-a dat de catre parinti un hectar de pamant zestre. In acelasi an s-a facut C.A.P. si pamantul m-i s-a luat fara sa ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)
Mostenire florixyz florixyz Buna ziua, Domnilor si doamnelor avocati. Sunt casatorita de 45 de ani si am primit zestre de la parinti 1ha pamant pe care l-am muncit si pana in C.A.P. si ... (vezi toată discuția)