avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Lucrez intr-un grup de firme compus din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Lucrez intr-un grup de firme compus din mai multe ...

Bună ziua,
Lucrez intr-un grup de firme compus din mai multe societăți comerciale fiecare cu specificul ei si personalitate juridică distinctă.
Din data de 2 august 2021, managerul(seful de serviciu) al compartimentului in care lucrez, ne-a anunțat că vom prelua activitatea similară nouă de la una din firmele grupului.
La întrebările referitoare la cadrul legal in care vom desfășura aceasta nouă activitate, managerul se eschiveaza sa dea răspunsuri concrete
Întrebarile mele sunt: exista posibilitatea de a ni întocmi contracte part-time ptr a putea fi retribuite?
Aceasta activitate pe care o desfășurăm trebuie trecută în fișa postului?
Care este modalitatea de distribuire?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 17 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, exista posibilitatea de a se întocmi contracte part-time pentru a putea lucra .

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brevet manager turism - angajat ore lucratoare GabrielaMZ GabrielaMZ Buna ziua, Sunt angajat full time (8h lucratoare/ 5 zile pe saptamana) intr-o companie dar in paralel imi voi ajuta prietenul in deshiderea unei agentii de ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! daca lucrez full time ( 8 ore) ... Ali23.06 Ali23.06 Buna ziua ! Daca lucrez full time ( 8 ore) ca asistent medical , poate incheia un alt contract tot full time 8 ore la o firma unde voi fi agent de vanzari ... (vezi toată discuția)