avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! Am fost victima unui accident de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! Am fost victima unui accident de circulatie. Traversam ...

Buna seara!
Am fost victima unui accident de circulatie. Traversam o strada cu sens unic, cu trei benzi, prin locul marcat, trecere de pietoni. Mi s-a acordat prioritate pe banda intai, iar cand traversam banda a doua am fost lovita de o alta masina. Mi-a fracturat colul femural si mi s-a pus proteza totala de sold..Am primit 70-75 de zile de ingrijiri medicale. Mi s-a parut nedrept in situatia in care eu eram si sunt (nu m-am recuperat nici macar partial, dupa zece luni. Am cerut contraexpertiza la IML Bucuresti dar nu mi s-a aprobat, S-a dispus clasarea cazului.
Va rog sa imi spuneti:
1. O proteza totala de sold nu constituie o infirmitate permanenta?Si ca necazul sa fie complet, in urma protezarii piciorul este mai lung cu 1,5 cm, lucru care ma afecteaza enorm, merg cu dificultate, schiopatez.
2. Nu este vatamare corporala din culpa? Mie mi-a schimbat complet viata, m-a scos din campul muncii, nu ma pot descurca singura si vinovatul nu va pati nimic?
Multumesc anicipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: elena_marin , utilizator 18:06, 30 Septembrie 2021
Multumesc!
Buna ziua! Daca numarul zilelor de ingrijiri medicale nu a depasit 90, viata nu v-a fost pusa in pericol si in urma accidentului nu ati ramas cu infirmitate fizica, dosarul penal se claseaza, intrucat fapta nu constituie infractiune. Dumneavoastra puteti in schimb sa demarati un proces pe civil, prin care sa solicitati obligarea asiguratorului la plata daunelor materiale - reprezentand cheltuielile efectuate pentru tratamente, etc - si plata daunelor morale suferite ca urmare a accidentului.
Taxa judiciara de timbru in astfel de procese este de doar 100 lei, iar in cadrul acelui proces aveti posibilitatea sa solicitati efectuarea unei noi expertize medico-legale.

Avocat Madalina Dascal
0740 238 871
Buna ziua,

Pastrati orice inscris doveditor, care atesta cheltuielile efectuate.

Cata vreme a fost dispusa clasarea(deci numarul de zile de ingrijiri medicale nu a fost mai mare de 90 ), poate fi antrenata raspunderea civila delictuala.

Despagubirile pot fi suportate de societatea asiguratoare, daca ajungeti la un acord, in acest sens.

Acestea pot depinde de rezultatul negocierilor.

Puteti fi asistat de un avocat.

In ipoteza in care stingerea pe cale amiabila a conflictului a esuat, va puteti adresa instantei civile, solicitand, in mod defalcat, sume de bani cu titlu de daune materiale si morale.

In probatiune, uzati de martori, inscrisuri,interogatorii, expertiza medico-legala(daca va fi oportuna), expertiza tehnica mecanica (in vederea determinarii dinamicii producerii acidentului rutier, cat si in vederea determinarii pagubelor).

Multumesc mult tuturor pentru raspunsurile date, dar va rog sa imi spuna si mie cineva daca artroplastia totala de sold, acest sold artificial si inegalitatea membrelor constituie infirmitate.
Multumesc anticipat!
Da, ar putea fi catalogata drept infirmitate fiindcă, deși este aplicata o proteza, funcționalitatea membrului este alterată.

Un răspuns clar îl va oferi serviciul de medicină legală, prin concluziile raportului de expertiză medico-legală (unde va analiza și dacă există legătură de cauzalitate între accident și leziunile suferite).

Alte discuții în legătură

Buna. am fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina care ... diana2017000 diana2017000 Buna. Am fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina care nu ma vazut cica..la fata locului a venit politia, ambulanta si am fost dusa la spital unde sa ... (vezi toată discuția)
Accident la trecere de pietoni Liviu. Liviu. Buna ziua , Ma numesc liviu , acum 3 luni am avut un accident cu o femeie in varsta de 72 ani la o trecere de pietoni , eu mergeam pe banda 2 si pe banda 1 ... (vezi toată discuția)
Pieton lovit pe trecere. care ar putea fi cuantumul daunelor, ținând cont că recuperarea va fi de lungă durată? Marian112Rr Marian112Rr Am o intrebare, la ce suma ar trebui sa ma astept sa castige avocatul ,in urma procesului? Tatal meu a fost lovit pe trecerea de pietoni de catre o masina, ... (vezi toată discuția)