avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pieton lovit pe trecere. Care ar putea fi cuantumul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pieton lovit pe trecere. Care ar putea fi cuantumul daunelor, ținând cont că recuperarea va fi de lungă durată?

Am o intrebare, la ce suma ar trebui sa ma astept sa castige avocatul ,in urma procesului? Tatal meu a fost lovit pe trecerea de pietoni de catre o masina, acesta a fost operat la piciorul stang( i s-au pus suruburi si placute deoarece are tibia sparta) i s-au pus copci 15 copci la cap si i-a afectat o tumora la cap pe care a descoperito dupa accident. El trebui operat la cap, a fost operat la picior, nu are voie sa calce 3 luni in piciorul operta , a ramas cu traume (este speriat de masini etc ) iar trebui sa urmeze o perioada lunga de recuperare ( nu se stie sigur daca va mai putea indoi piciorul) .Cam cat poate castiga in urma cazului ?
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Marian112Rr , utilizator 00:04, 12 Decembrie 2017
Care este numarul de zile de ingrijiri medicale din certificatul medico-legal sau din raportul de constatare medico-legala? Ati solicitat suplimentarea acestuia ulterior inrautatirii starii de sanatate? Aveti posibilitatea mai ales dupa efectuarea unor operatii pe care medicul legist nu le-a avut in vedere la stabilirea initiala a nr. de zile de ingrijiri medicale. S-a dispus/cerut in Instanta expertiza medico-legala? Daca da si se cunosc raspunsurile la obiective, care sunt acestea? Fara a sti cu exactitate ce este in dosar, e greu si de aproximat o justa valoare. Depinde de foarte multi factori( varsta, grad de infirmitate/ invaliditate, eventuale cicatrici care creaza un prejudiciu estetic grav si permanent,in ce masura a fost afectata capacitatea de munca, stil de viata, daca era sustinatorul familiei, hobby-uri, afectarea psihicului etc.) si nu in ultimul rand de practicile inca neunitare ale Instantelor de judecata cu privire la acordarea daunelor morale in sume diferite in spete similare, desi din 2016 se tot vehiculeaza in lege de despagubiri in baza unui punctaj traumatic( care nici nu exista oficial!).
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Diana Cioroiu, Avocat
Maine o sa ridic certificatul si va raspund

-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează. Se îngreunează mult citirea topicului. Mulțumesc-
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni pintenarug pintenarug Buna ziua Sotia mea, a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Politia a constatat vina soferului, de neacordare prioritate. Sotia are acum un picior in ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza numarul de zile de ingrijiri medicale taticu100 taticu100 Partea vatamata primeste ,de ex., un certificat medical de 16-18 zile ingrijiri medicale . Vatamarile sunt diverse,astfel ca pentru una medicul legist poate ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)