avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna. Am fost lovita pe trecerea de pietoni de o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna. Am fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina care ...

Buna. Am fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina care nu ma vazut cica..la fata locului a venit politia, ambulanta si am fost dusa la spital unde sa constatat ca am o fractura la glezna. Am fost sa imi scot certificat medico legal am primit 60-65 zile de ingrijiri medicale cu posibilitate de prelungire daca va fi cazul de terapie de recuperare. In cat timp de la accident trebuie sa depun plangere la politie?sa deschis un dosar penal pentru domnul care ma lovit cu masina. Pot cere si de la asigurare direct daune sau in instanta doar? Plangerea o pot depune singura sau cu un avocat ar fi mai bine? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 20:19, 7 Octombrie 2020
Buna ziua,
Sfatul meu este sa consultati un avocat si sa va constituiti parte civila ( cere daune materiale si morale ) in timpul procesului penal.
Multumesc

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Sfatul meu este sa consultati un avocat si sa va constituiti parte civila ( cere daune materiale si morale ) in timpul procesului penal.

1. Plângere penală se depune în termen de 90 zile de la data accidentului, prin care vă constituiți parte civilă.
2. Daunele puteți cere si de la asigurătorul RCA al vinovatului, dar sumele sunt mult mai mici și nu este o garanție că după ce semnați acordul, asigurătorul să si le plătească ( spun din experiență )
3. Este indicat să angajați un avocat specializat în asemenea spețe
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
Laszlo Bicsak, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier llumi llumi Buna ziua! In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident de circulatie in calitate de pieton, sotul ... Anca7778 Anca7778 In urma unui accident de circulatie in calitate de pieton, sotul meu a solicitat un CML pe baza documentelor medicale( are 2 operatii: glezna+ clavicula, ... (vezi toată discuția)