avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In urma unui accident de circulatie in calitate de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In urma unui accident de circulatie in calitate de pieton, sotul ...

In urma unui accident de circulatie in calitate de pieton, sotul meu a solicitat un CML pe baza documentelor medicale( are 2 operatii: glezna+ clavicula, fracturi costale, fractura omoplat, capul spart in 3 locuri fara leziuni plus ca in timp ce era internat a facut embolie pulmonara , fiind internat la ATI). I s- au acordat 80-85 zile de ingrijiri medicale si s - a specificat ca I s- a pus viata in pericol. Vrem sa depunem plangere penala dar ni s- a spus pe de o parte ca se va clasa pt ca nu sunt90 zile , pe de alta parte ca nu e nevoie de 90 zile pentru ca se specifica ca I s- a pus viata in pericol. Specific ca conducatorul auto vinovat are 82 de ani si nu s - a interesat de situatia medicala a , chiar considerandu- l pe el vinovat.( avem martori care dovedesc contrariul). Putem depune plangerea penala cu sorti de Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 19:51, 19 August 2020
Ar fi recomandabil sa deschideti proces civil pentru despagubiri.

In penal pierdeti timpul inutil.
Da, din descrierea dvs, fapta indeplineste conditiile de tipicitate ale infractiunii de vatamare corporala din culpa.
Depuneti plangere penala si va constituiti parte civila in procesul penal, urmand sa solicitati daune materiale si morale.
Sa strangeti chitante, facturi, cu toate cheltuielile pe care le faceti in legatura cu acest eveniment.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Da, daca din actul medico-legal rezulta ca viata victimei a fost pusa în primejdie exista raspundere penala.
Inițial nu am văzut decât numărul.de ingrijiri medicale.
Trebuie depus plângerea penală în termen de 90 zile de la data accidentului și dacă vinovăția nu este clară, cereți efectuarea unei expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni pintenarug pintenarug Buna ziua Sotia mea, a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Politia a constatat vina soferului, de neacordare prioritate. Sotia are acum un picior in ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale sumedrear sumedrear In 2012 am fost victima unui accident rutier grav,numai o minune m-a salvat,cu 2 interventii chirurgicale la abdomen si una la cap,medicii de la IML mi-au dat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima pe trecerea de pietoni silviuloghin silviuloghin Salut, Am fost implicat intr`un accident rutier cu victima... accidentul s-a produs in apropierea unei intersectii semaforizate.. ma deplasam cu o viteza de ... (vezi toată discuția)