Salut,
Am fost implicat intr`un accident rutier cu victima... accidentul s-a produs in apropierea unei intersectii semaforizate.. ma deplasam cu o viteza de aproximativ 30 km/h pe banda nr 2 din 3... pe banda 3 am observat stopurile unui alt autoturism care a cedat trecerea unei persoane alfata pe trecerea de pietoni(pietonul trecea dinspre dreapta spre stanga). alfandu-ma la o distanta de aprox 10 m de autoturism am redus viteza, m`am asigurat in partea dreapta(partea sensului meu de mers) dupa care in partea din stanga si nu am putut observa nimic din cauza intunericului (ora la care s-a produs accidentul fiind 19.30) conditiilor meteo nefavorabile (ploaie), si a farurilor masinilor din fata, m`am asigurat din nou pe partea dreapta, fiind liber am accelarat si am accidentat pietonul care nu se afla pe marcajul pietonal.in urma aprecierii mele impactul s-a produs la aproximativ 3 m dupa marcajul pietonal.tin sa mentionez ca victima vorbea la telefon, nefiind atent(acest lucru este confirmat si de familia lui). Am franat am tras frana de mana, m-am dat jos din masina sunand la 112. am observat ca victima este in stare de inconstienta. am asteptat echipajul de la ambulanta si cel al politiei rutiere. Victima si-a recapatat cunostinta in ambulanta. Am fost testati amandoi cu alcooltestul. in urma testarii mi-a iesit 0.00, iar victimei 0.49 g/l in aer expirat. Politistii au facut masuratorile la fata locului. Dupa care am fost chemat urmatoarea zii pentru a da declaratii. Constatarea la fata locului a scos victima pe trecere.Dupa producerea accidentului am fost la spitalul de urgenta unde era victima. Sotia si nora dumnealui erau acolo, am discutat despre ceea ce s-a intamplat, timp in care victima a fost scoasa din sala computerului tomograf, unde mi s-a confirmat faptul ca nu are traumatism cranio cerebral, membrele inferioare si superioare nu au fost afectate. Victima a stat in spital timp de 7 zile sub supraveghere si a fost scoasa pe semnatura de catre familie, urmand a se prezenta la control periodic pana la decizia ca este in afara oricarui pericol. In momentul externarii victima a fost diagnosticata cu fracturi costale de la 4 la 10, emfizem subcutanat si pneumomediastin. Am stabilil o intalnire pentru a stabilii termenii si conditiile pentru impacarea amiabila, mi`au pretins suma de 15000 ron. Le-am spus ca nu am cum sa le ofer aceasta suma si ca ar trebuii sa mai negociem. Am tot luat legatura telefonic sa ma interesez de starea victimei si sa incercam sa negociem impacarea pe cale amiabila.intre timp am consultat si un avocat pe partea penala. am fost sfatuit sa astept rezultatul de la IML. In ziua in care victima a intrat in posesia certificatului medico legal, sotia dumnealui m-a contactat si mi-a transmis ca i-au fost date 30 de zile de ingrijiri medicale cu mentiunea de punere in pericol a vietii. Am reluat negocierile spunandu-le ca as vrea ca o parte din suma ceruta sa fie acoperita de asigurare iar restul pana la 15000 ron sa o acopar eu...in urma acestei discutii nu am luat nici o decizie iar dumnealor au fost la politia rutiera si au depus plangere impotriva mea, au angajat avocat si au refuzat sa mai discute cu mine personal, urmand ca orice negociere sa fie de fata cu avocatii.
P.S: permisul il am de 6 luni, nu am nici o abatere sau amenda de circulatie
Care ar fii pedeapsa maxima care ar putea sa o primesc? Aproximativ la ce suma ar trebuii sa negociez o eventuala impacare amiabila? Alte sfaturi utile sunt binevenite.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
xRaven , utilizator
00:03, 13 Ianuarie 2017