avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daune morale si materiale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Daune morale si materiale

In 2012 am fost victima unui accident rutier grav,numai o minune m-a salvat,cu 2 interventii chirurgicale la abdomen si una la cap,medicii de la IML mi-au dat 65-70 zile ingrijiri medicale(ii citez pe ei"mai mult nu ai nevoie"),viata primejduita si infirmitate in sensul art.182 CP,acum problema e ca s-a schimbat codul penal si e nevoie de 90 zile ingrijiri medicale pentru ca fapta sa fie incadrata pe procedura penala.Intrebarea mea este:E posibil ca dosarul sa treaca de pe procedura penala(asa cum este acum) pe procedura civila?Si daca trece pe procedura civila o sa trebuiasca sa platesc taxa de timbru?Precizez ca am avut deja 2 infatisari la tribunal pana acum;Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:12, 4 Martie 2014
acel "mai mult nu ai nevoie" , a costat ceva ...
Buna ziua,

Pe ce articol si litera a fost incadrata exact fapta?

Daca s-a retinut si punerea vietii in primejdie si infirmitate, atunci fapta e in continuare infractiune, chiar daca e din culpa (banuiesc ca e din culpa daca dvs credeti ca e dezincriminata).

Daca e situatie de mai sus, se va judeca in continuare ca art. 196 (2) Cp.

Succes!
multumesc mult pt raspuns,fapta a fost incadrata pe art 184 CP,in situatia asta mai ramane pe procedura penala?
Deci, daca vi s-a pus in primejdie viata si este vorba si de o infirmitate se continua procesul penal.
multumesc pentru raspuns,in CML la sfarsit imi scrie nr de zile de ingrijiri medicale(65-70) ,viata pusa in pericol.....si constituie infirmitate conform art 182 CP
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
sumedrear, utilizator

Alte discuții în legătură

Noul cod penal sumedrear sumedrear am fost victima unui accident rutier in 2012,grav, cu operatie la cap si hemoragie interna,65-70 zile e la IML,procesul a fost declarat penal,am avut 2 ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi avem noi - victima accident rutier Demko ioana Demko ioana Fetita mea a fost lovita de o masina in parcare si are ruptura de tibie si peroneu 1\\3. De la medicul legist a primit 65-70 de zile de ingtijire medicale.Ce ... (vezi toată discuția)
Controversa la vatamare corprorala din culpa cezarad cezarad Buna ziua. Vreau sa va intreb ceva legat de o speta foarte atipica. O persoana fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina. Ea a primit initial 80 zile de ... (vezi toată discuția)