In 2012 am fost victima unui accident rutier grav,numai o minune m-a salvat,cu 2 interventii chirurgicale la abdomen si una la cap,medicii de la IML mi-au dat 65-70 zile ingrijiri medicale(ii citez pe ei"mai mult nu ai nevoie"),viata primejduita si infirmitate in sensul art.182 CP,acum problema e ca s-a schimbat codul penal si e nevoie de 90 zile ingrijiri medicale pentru ca fapta sa fie incadrata pe procedura penala.Intrebarea mea este:E posibil ca dosarul sa treaca de pe procedura penala(asa cum este acum) pe procedura civila?Si daca trece pe procedura civila o sa trebuiasca sa platesc taxa de timbru?Precizez ca am avut deja 2 infatisari la tribunal pana acum;Multumesc anticipat
Pe ce articol si litera a fost incadrata exact fapta?
Daca s-a retinut si punerea vietii in primejdie si infirmitate, atunci fapta e in continuare infractiune, chiar daca e din culpa (banuiesc ca e din culpa daca dvs credeti ca e dezincriminata).
Daca e situatie de mai sus, se va judeca in continuare ca art. 196 (2) Cp.
multumesc pentru raspuns,in CML la sfarsit imi scrie nr de zile de ingrijiri medicale(65-70) ,viata pusa in pericol.....si constituie infirmitate conform art 182 CP
Noul cod penal
sumedrear
am fost victima unui accident rutier in 2012,grav, cu operatie la cap si hemoragie interna,65-70 zile e la IML,procesul a fost declarat penal,am avut 2 ... (vezi toată discuția)