avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident la trecere de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident la trecere de pietoni

Buna ziua , Ma numesc liviu , acum 3 luni am avut un accident cu o femeie in varsta de 72 ani la o trecere de pietoni , eu mergeam pe banda 2 si pe banda 1 era parcata o dubita mare exact la 1 m de trecerea de pietoni , afara ploua foarte tare deplasandu-ma pe banda 2 in masina cu nevasta si cu copilu meu de 1 an , fiind atent in fata nu am observat femeia care se angajat sa transverseze strada iesind de pe o alee exact de langa trecere am agat-o cu oglinda drepta moment in care am si franat si cand am coborat jos din masina era jos femeia , sa lovit la cap a facut un hematom si si-a mai rupt si vreo 3 coaste , eu am dus-o la spital , si a 2 zi m-am intalnit cu copilu victimei , l-am rugat cu bani a zis ca nu vrea si pana la urma i-am dat 300 ron , la 2 zile ne intalnim ai mai dau 700 ron si la 2 zile ma suna el sa ne intalnim si imi zice k are nevoie de bani si i-am zis k nu am , monent in care sa suparat cand i-am zis k nu mai am ai dau si de atunci nu am vorbit cu el decat o singura data la o luna jumatate sa vad ce mai face victima , si am vorbit si cu politistu care se ocupa de caz si mia zis ca a stat 20 de zile in spital si si-a prelungit la dosar cu nevoi ingrijiri medicale , si eu astept nu stiu ce hartie sa vina de la procuror acasa asa mia zis politistu , mentionez ca eu circul cu dovada , ce mi se poate intampla ? Permisul mi se va anula ? Am inteles ca ar vrea bani de la firma de asigurari . Va multumesc . Multa stima
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:41, 28 Octombrie 2016
Buna ziua,

La acest moment, se efectueaza actele de cercetare penala pentru a stabili daca sunteti vinovat de savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa ca urmare a incalcarii vreunei norme de circulatie rutiera.
In situatia in care procurorul de caz va decide ca exista probe din care sa rezulte vinovatia dvs., va trimite dosarul la instanta de judecata unde veti fi judecat. In cel mai rau caz, puteti primi o pedeapsa cu suspendare.

Este bine ca ati achitat partii vatamate ceva bani pentru a arata disponibilitatea pentru rezolvarea situatiei, insa sper ca aveti dovezi in sensul platilor efectuate fiului victimei.

Ar fi bine sa apelati la serviciile unui avocat pentru a va asigura ca va sunt respectate drepturile.
Dosar penal nu o sa aveti fiindca cel mai probabil se va clasa fiind sub 90 de zile ingrijiri medicale (depinde ce va scrie pe cerificatul medico-legal, nu de cate zile a stat cu adevarat in spital sau a necesitat reale ingrijiri; numarul de zile de ingrijiri medicale e ca o unitate de masura, e abstract, ilustreaza doar intinderea/gravitatea daunelor fizice, sa zic asa). Probabil ca, insa, va incerca o manevra de constituire parte civila in "actiunea penala" considerata de unii avocati mai cu motz ca fiind intregul demers penal (cercetare, cam preliminara, instanta) ... astfel, invoca acest fapt pentru a justifica scutirea de taxa de timbru. In cazul in care nu va reusi, se poate sa faca demersul in cadrul unui litigiu civil insa va tb sa plateasca taxa de tb. Asiguratorul se va apara, sa fiti sigur de asta si oricum, in ultima instanta, daca partea civila se va constitui astfel impotriva lui, va si plati. Pentru asigurator e o pozitie ingrata, pt dvs e un avantaj.
Daca e sub 90 zile ingrijiri medicale si nu se lasa cu o infirmitate (la 73 de ani greu de crezut ca nu) cazul se va clasa dar va poate ataca in civil si cere daune materiale (e 3...400 lei ziua de spitalizare) si restul de zile de ingrijiri medicale plus daune morale .
Dvs sunteti asigurat RCA ,caz in care RCA suporta toate cheltuielile ,daca nu sunteti asigurat = bun de plata .
Ca ploua si ati facut accident inseamna ca nu ati adaptat viteza la conditiile de trafic si e o circumstanta agravanta ; cine era in masina nu prea priveste pe nimeni ...
In legatura cu permisul:
-pt prioritate se retine permisul ,pe trecerea de pietoni acestia au prioritate .
E suficient ca pietonul sa puna piciorul jos de pe trotuar si pa permis,asa ,30 de zile ... asta fara accident .
S-a putut demonstra ca aceea dubita era stationata langa trecerea de pietoni - daca nu nici nu a existat fapta .
Dacă decedează dosarul se poate complica.

Va poate da în judecata civila pt daune dar probabil ca nu știe.

E posibil însă să fie contactata de avocati care vânează astfel de cazuri și sa aveți proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala Luca1 Luca1 Buna ziua, in urma cu cateva zile conduceam pe un drum national si in aproprierea unu sens giratoriu era o trecere de pietoni semnalizata corespunzator , ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, traversare neregulamentara ConstructNet Invest SRL ConstructNet Invest SRL Buna ziua. In urma cu 2 luni am lovit cu masina un pieton care se afla in traversare neregulamentara. Mana rupta, coaste fracturate, hematom pe creier. La ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)