Buna ziua. In urma cu 2 luni am lovit cu masina un pieton care se afla in traversare neregulamentara. Mana rupta, coaste fracturate, hematom pe creier. La masina am aripa botita, spoiler, parbriz, oglinda (partea dreapta). Mi s-a facut dosar penal ca asa e procedura, dar mi s-au inapoiat toate actele. De la accident si pana acum m-am interesat de starea victimei telefonic, la sora acesteia pe care am cunoscut-o la spital in ziua respectiva. In seara aceasta insa am primit un telefon de la fiul victimei si a incercat sa ma intimideze si sa ma ameninte. Eram di-nainte decis sa cer ceva despagubiri si am mentionat acest lucru o singura data, telefonic, sorei victimei, dupa ce victima deja iesise din spital, iar subiectul nu il deschisesem eu-atunci am aflat ca a iesit din spital. Daca ei vor continua cu intimidarile si amenintarile voi cere daune reale (deviz service 2500ron, 500ron/luna ptc nu pot folosi masina in interes de servici - am contract cu o persoana juridica in acest sens si cu aceasta suma, penalizari 0,1%/zi). As dori sa stiu, in afara de art. 72 din OUG 195/2002, ce alte articole din coduri civile, penale, sunt in favoarea mea? Stiam ca era ceva in codul civil care zice ca un prejudiciu adus asupra unui bun trebuie reparat de cel vinovat... sau ceva de genul; am cautat si nu am mai gasit.
Vreau sa rezolv aceasta chestiune pe cale amiabila totusi, avand textul legii ca argumente in viitoarele discutii cu victima si familia ei.
Va multumesc.