avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis

Buna Ziua


Anul trecut am fost implicat intr'un accident rutier soldat cu vatamare de persoana asa cum scrie si pe dovada ulterior data la fata accidentului dupa ce au fost retinute actele..Pe Scut ma aflam in deplasare pe un bulevard in bucuresti pe a 2 banda avand verde la semafor avand 40 m pana in intersectie,un pieton a traversat in fuga,soferul dupa prima banda la evitat iar eu nu am putut face nimic lovind'ul in plin.Dupa toate cele am primit de la judecatorie o decizie prin care a fost clasat dosarul meu in lipsa plangeri din partea victimei,cu aceste acte am fost sa ridi permisu'l si surpriza dupa ce imi expira dovada primesc o suspendare de 90 zile pt ne'acordare de prioritate pietonilor in conditiile in care:nu era pe trecerea de pietoni,am avut verde la semafor si eram pe banda 2 paralel cu alta masima,era imposibil sa evit..Va rog mult,sunt sofer de taxi-familia mea si eu depind de acest permis...multumesc
Cel mai recent răspuns: mmsavu , utilizator 23:17, 24 Aprilie 2014
contestați decizia. instanța nu a stabilit dacă sunteți vinovat sau nu de producerea accidentului.
Soferul care l-a evitat pe pieton a fost implicat in vreun fel in accident sau numai dvs.?
Din cercetarile la fata locului unde a fost stabilit locul impactului cu pietonul?
In cazul in care se primeste o solutie de NUP permisul se suspenda numai daca pentru fapta savarsita se prevede suspendarea in Oug195. Daca nu era pe trecerea de pietoni atunci nu trebuia sa va suspende permisul. Faceti contestatie si cereti certificat de grefa ptr a va putea ridica permisul pana la solutionarea cazului.
soferul care la evitat nu a fost implicat,era o duba mergang paralel cu mine si traversand in fuga din dreapta lui a apucat sa'l vada,insa la mine a fost ceva de ne'evitat...era o sosea cu 2 benzi pe sens si linie de ratb,fiind in apropierea unei piete prima banda era ocupata de masini parcate,iar eu formam a 2 banda impreuna cu o coloana de masini pe linia de linia de ratb,,impactul a fost la 40m pana in semafor unde era si trecerea de pietoni..repet era verde la semafor si amadoua coloane erau in miscare...si cum nu era de ajuns acum 3 sapt a dat si peste tatal meu masina ne-fiind pe trecerea de pietoni,iar acum il am acasa operat si paralizat la pat,,credeti'ma ca as dormi vreo 100 de ani


gicu13 a scris:
contesta?i decizia. instan?a nu a stabilit dacă sunte?i vinovat sau nu de producerea accidentului.

da,a dat clasarea dosarului in lipsa plangeri din partea victimei,,,teoretic instanta nu a stabilit daca sunt sau nu vinovat
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca victima nu a depus plangere atunci dosarul nu a ajuns in instanta, inseamna ca procurorul a dispus o solutie de renuntare la UP.

Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
nu am incalcat nici o regula de circulatie,,astazi cand am fost la politie mi sa spus ca in mom in care imi expira dovada acum imi intra suspendarea de 90 zile pt ne-acordare prioritate pietonilor,mia spus ceva de trecerea de pietoni in conditiile in care nu sa intamplat asta si k scrie legea pe dovada( 135/h+111/4.... eu dupa accident am sunat la 112 si am incercat sa ajut victima,blocand liniile de ratb si toate benzile de circulatie am dat masina pe masina pe bordura unde era si trecerea de pietoni,,imi este frica k unul din politisti sa nu fi crezut k acolo sa intamplat accidentul in conditiile in care al 2 politist a facut cu mine masuratorile si pozele unde a avut loc impactul...cred si eu

Alte discuții în legătură

Consecintele neopririi la semafoare in trafic UzY3L UzY3L Salutare tuturor, Vreau sa stiu care sunt consecintele in cazul in care cineva mi-a sifonat/atins/julit/lovit masina in trafic iar eu nu opresc, avand in ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Elena 91 Elena 91 Buna, am avut accident intr-o intersectie blocata, cu masini pe trecere cerea de pietoni. Am traversat pe rosu printre masini, semaforul schimbandusi culoarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog, un raspuns. mi-a fost retinut permisul de ... StefanSNA StefanSNA Buna ziua. Va rog, un raspuns. Mi-a fost retinut permisul de conducere categoria B, pentru depasire pe linie continua dubla. Insa lucrurile nu stau exact asa . ... (vezi toată discuția)