Buna ziua, as dori sa va intreb daca cunoasteti daca in Romania au avut loc procese in legatura cu poluare fonica creata de concertele organizate de primarii cu diverse ocazii.
Locuim intr-o zona centrala dintr-un oras turistic si avem parte regulat de concerte care depasesc cu mult limitele legale de decibeli chiar in fata casei.
Dupa ce am studiat putin legea linistii publice (sper ca asa se numeste), am decis sa contractam o firma autorizata pentru a masura nivelul zgomotului in cadrul unui asemenea concert si, pe baza rezultatelor, sa dam in judecata primaria si sa solicitam daune pentru zecile de ore de concerte ce au avut loc in acest an. Intrebarea este, credeti ca are sanse un asemenea proces, aveti idee daca exista vreun precedent pe la noi?
Legile trebuie respectate de catre toti, inclusiv linistea publica. La emiterea autorizatiei, primaria ar trebui sa faca mentiuni in sensul legii si sa vegheze la respectarea legii.
Este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instanta.
Stiu ca am dreptul, curiozitatea mea era daca exista vreun precedent in care cineva chiar sa fi primit despagubiri.
Doar masurarea decibelilor costa o mie de euro si parca nu vreau sa incep sa arunc banii pe fereastra daca nu stiu ca am si ceva sansa de victorie.
Nu avem de unde sa stim ce va decide instanta de judecata.
In autorizatiile date de primarie se mentioneaza niste ore in care este permisa "galagia", fara a mentiona nivelul maxim de dB(A) care se pot inregistra in plin concert.
Pt o.poluare fonica produsa pe perioada de aproape 2 ani de către un echipament al unei companii de telefonie am obținut mutarea echipamentului si 3000 euro daune morale,asa ca nu vs așteptați la cine stie ce sume in cazul in care castigati.Teoretic acțiunea are sanse de castig,practic nu prea merita costurile si timpul pierdut mai ales dacă sunteți în provincie unde se cunosc instanțele au mare grija ca instituțiile să nu fie prea sever penalizare etc.
Zgomot deranjant
silviu1958
La demisolul blocului in care locuiesc se gaseste o firma care are amplasate mai multe ventilatoare care functioneaza continuu 24 de ore, facand un zgomot ... (vezi toată discuția)