avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONTABILITATE INTEPRINDERE INDIVIDUALA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONTABILITATE INTEPRINDERE INDIVIDUALA

buna ziua
am infiintat o ii insa nu inteleg de loc cum o sa ma descurc cu contabilitatea, domeniul de activitate fiin restaurante (FAST FOOD), tot ceea de comercializam producem noi, cum ma inregistez cu productia din moment ce se tin numai cateva registre, inventar, incasari plati ....#-o
va rog frumos sa ma ajutati ca incepe sa imi para rau ca am renuntat la sc, mentionez ca sunt contabila iar in contabilitatea in partida dubla ma descurc descurc destul de bine.
Cel mai recent răspuns: TAZZ , utilizator 13:32, 11 Ianuarie 2010
cautati omef 1040/2004 care descrie , dupa parerea mea , destul de bine norma contabila pentru partida simpla
Avind act mentionata , partea de gestiune ramine ca la partida dubla ( fise magazie , nir, bc ) , deosebirea este ca la venituri veti avea ceea ce vindeti , iar la plati cheltuielile asa cum sint ele structurate in art 48 cod fiscal
Apoi reveniti si reluam discutia :)
E mai dificila partida simpla pentru ca nu sint chei de control si odata scapata o suma e aproape imposibil de depistat
Incercati propriile chei de control, asa cum va vine mai comod
multumesc sf asta de sapt ma documentez si revin
pt un control mai bun am sa tin contabilitatea ca la sc cu reg casa , jurnal cumparari, jurnal vanzari productie, iar la sf fiecarei sapt am sa trec totul in registrul jurnal de incasari si plati, o sa imi fie mai greu dar asta e. am si 3 angajati de aceea am spus ca o sa folosesc programul de contabilitate pe care il foloseam pana acum.
la ii cei de la control nu cer decatregistrul jurnal de incasari si plati precum si registrul inventar. dupa parerea mea registrul inventar poate fi inlocuit cu raportul stoc.
maine cumpar cele doua registre.
registrul inventar nu e bine sa fie inlocuit ; are caracter obligatoriu, cf art 48 alin 8 si 9 cod fiscal
registrul inventar am sa il copii de pe stoc .
mai am o intrebare, cu banca cum e pana acum lucram si cu cec de acum o sa mai pot lucra?

Alte discuții în legătură

Contabilitate p.f.a. sama sama sunt p.f.a. de 3 zile, va rog sa-mi spuneti ce fel de registre si ce documente trebuiesc intocmite/ ce fel de contabilitate se tine si cum? am inteles ca iti ... (vezi toată discuția)
Documente contabile pe care trebuie sa le intocmeasca un pfa melcsy melcsy grupa CAEN 107, si 1071, 1072 fabricarea prajiturilor. va multumesc din suflet pentru raspuns (vezi toată discuția)
Oug 80/2014 si omfp 170/17.02.2015 petreh petreh Buna ziua, Va rog lamuriti-ma ! In ordonanta 80/2014 se spune clar ca PFA vor tine registrul de evidenta fiscala. Registru care pana acum n-a aparut ( din ... (vezi toată discuția)