avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua, Pentru un angajat care se intoarce dintr-o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua, Pentru un angajat care se intoarce dintr-o zona rosie, ...

Buna ziua,

Pentru un angajat care se intoarce dintr-o zona rosie, conform noilor modificari 5 zile va avea concediu medical platit de FNUASS . Dar cum va figura cu diferenta de 9 zile . Are decizie de carantina de 14 zile de la vama.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:26, 24 August 2021
Partea cealaltă o plătește angajatorul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au apărut normele de aplicare la OUG 74/2021... sunteți sigur?
În OUG nu e precizat că restul de zile le plătește angajatorul. Asta ar putea însemna că nu se plătesc deloc, variantă care mie mi se pare corectă față de angajator dacă persoana a fost în concediu, nu în deplasare în interesul firmei.

Dar cum va figura cu diferenta de 9 zile

Concediu neplătit, învoire cu plată... eu nu știu alte variante. Așteptați răspunsuri de la specialiști.
Sau întrebați autoritățile (ITM, de exemplu) dacă până trec cele cinci zile plătite de FNUASS nu apare un act normativ care să clarifice situația.
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2021
Emilika40, utilizator
Concediul de odihna e un drept, dar nu-l poti echivala in bani si sa nu-l efectuezi, intra la vechimea in munca, nu e ca si cum ti-ai fi luat un concediu fara plata. In plus, daca apare acea decizie de carantinare cit esti in concediu de odihna, acesta se intrerupe automat si se reia dupa. Asta a fost logica mea. In acea perioada apare decizia de carantinare. Stiu ca nu au aparut normele de aplicare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2021
latka, moderator
La noi a fost un caz, restul de zile a figurat ca absent motivat, neplatit de companie.
In general concediile medicale se plateau, indiferent ca erau decontate 75% sau 100%, primele 5 zile de catre angajator si celelalte din FNUASS. E adevarat ca acum lipsesc normele de aplicare, dar nu cred ca s-a schimbat principiul ca acest concediu medical sa fie decontat.

Alte discuții în legătură

Cum se plateste concediul medical de carantina conform noul ou74/2021 ... alkas alkas Cum se plateste concediul medical de carantina conform noul OU74/2021 , 5 zile de stat si restul de zile cine le plateste ? (vezi toată discuția)
Concediu medical covid. bulzanv bulzanv Concediu medical COVID se calculeaza 100% , primele 5 zile calendaristice suportate de ? urmatoarele suportatte de FNUSS multumesc pt raspuns (vezi toată discuția)
Bună ziua as dori sa știu cum se plătesc zilele de carantină ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua as dori sa știu cum se plătesc zilele de carantină 14 zile Am fost confirmata cu covid 19, angajatorul mia răspuns ca am platite dor 5 zile ... (vezi toată discuția)