avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se plateste concediul medical de carantina conform ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se plateste concediul medical de carantina conform noul OU74/2021 ...

Cum se plateste concediul medical de carantina conform noul OU74/2021 , 5 zile de stat si restul de zile cine le plateste ?
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 10:35, 1 Septembrie 2021
Concediuleste platit de angajator , care apoi recupereaza suma de la Casa de Asigurari de Sanatate.
Pentru cele 5 zile mentionate in lege . Eu ma refer la restul de zile , peste cele 5 platite de angajator si recuperate de la stat.Daca medicalul de carantina e de 10 zile , cine plateste restul de zile?
OU74/2021 art 22
(1^1) Prin excepție de la prevederile alin. (1), indemnizația prevăzută la art. 18 lit. b) se suportă pentru o perioadă de 5 zile din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, în cazul în care se instituie măsura carantinei la întoarcerea pe teritoriul României, pentru o persoană care s-a deplasat în interes personal într-o zonă în care la momentul deplasării exista epidemie, risc epidemiologic sau biologic, cu un agent înalt patogen, în condițiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 15/2018/1.311/2017, cu modificările și completările ulterioare.

Legea asta spune . Daca medicalul de carantina e de 10 zile ( a plecat salariata in interes personal in concediu de odihna) cine plateste restul de zile ?
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2021
alkas, utilizator
Le suportă angajatul.
Restul de zile le suporta angajatul , cu alte cuvinte ramane neplatit , absentele sunt motivate prin certificatul medical, si cam atat.
Si daca vrea sa-si ia concediu de odihna in zilele astea cum ar putea face pt ca nu poate veni cu cerere de concediu de odihna peste concediu medical de carantina?
Nu stiu daca medicii sunt obligati sa dea un nr standard de zile concediu medical de carantina ( de exemplu 10 ) si in felul acesta angajatul chiar e obligat sa fie cateva zile neplatit
Ma iertati ca insist cu nelamuririle dar in normele de aplicare a OU74/2021 nu am gasit nimic de art 22 .

Alte discuții în legătură

Bună ziua as dori sa știu cum se plătesc zilele de carantină ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua as dori sa știu cum se plătesc zilele de carantină 14 zile Am fost confirmata cu covid 19, angajatorul mia răspuns ca am platite dor 5 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu medical covid. bulzanv bulzanv Concediu medical COVID se calculeaza 100% , primele 5 zile calendaristice suportate de ? urmatoarele suportatte de FNUSS multumesc pt raspuns (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru un angajat care se intoarce dintr-o zona rosie, ... iuliana8 iuliana8 Buna ziua, Pentru un angajat care se intoarce dintr-o zona rosie, conform noilor modificari 5 zile va avea concediu medical platit de FNUASS . Dar cum va ... (vezi toată discuția)