avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, la calculul concediului de odihna se ia in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, la calculul concediului de odihna se ia in considerare ...

Buna ziua, la calculul concediului de odihna se ia in considerare sporul in cazul medicilor? Ma puteti ajuta si cu un articol de lege? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 20 August 2021
Despre ce spor vorbiți?
Sporurile acordate în baza prevederilor art.7 alineatul (1) lit. b) de la Capitolul II din Anexa nr.II la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea în condiţii deosebit de periculoase. Am primit salariul mai putin luna aceasta deoarece pt cele 15 zile de concediu de odihna nu mi s-a calculat si spor. Se ia in calcul la CO sporul?
Sporurile pentru condiții de muncă se acordă corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă prevăzute în regulamentul-cadru.

HG 250/1992
art. 7
(1) Pe durata concediului de odihnă, salariații au dreptul la o indemnizatie calculată în raport cu numărul de zile de concediu inmultite cu media zilnica a salariului de baza, sporului de vechime și, după caz, indemnizatiei pentru functia de conducere, luate împreună, corespunzătoare fiecarei luni calendaristice în care se efectueaza zilele de concediu de odihnă.
....
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci sa inteleg ca au avut dreptate cand nu mi-au acordat sporul pt zilele de concediu? Doar sporul de vechime se ia in calcul la plata zilelor de concediu?
Multumesc!
Din textul de lege, asa reiese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de odihnă 1/2 normă Jolan.Tamas Jolan.Tamas Indemnizatie concediu de odihnă 1/2 normă Cum se calculeaza indemnizatia de CO în cazul unui functionar public , care este încadrat cu 1/2 normă ( este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de concediu pentru functionarii publici animarsrl animarsrl Buna ziua, in ce lege este reglementat modul de calcul a indemnizatiei de concediu pentru functionarii publici ? (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei As dori sa stiu daca indemnizatia concediului de odihna este afectata de diminuarea salariului cu 25% de la 1 iulie, in cazul in care eu voi efectua concediul ... (vezi toată discuția)