Am fost abuzat si amenintat de mai multi politisti din Caracal in cursul ultimilor 3 ani si pana acum, desi am depus plangeri penale (si probe audio-video) de fiecare data cand s-a intamplat, singurul rezultat au fost raspunsurile oficiale de la Parchet ca s-a deschis dosar de cercetare (cercetare care s-a facut pana acum tot de catre Politia Caracal. In acest timp cei care au comis deja fapte au devenit tot mai indrazneti si am ajuns sa-mi fie frica pentru siguranta mea si a familiei mele.
Am contestat deja destule amenzi abuzive, dar deciziile definitive pe care le-am obtinut de anulare a proceselor verbale nu imi garanteaza siguranta.
Am incercat sa caut o solutie sa ma mut in alta localitate, dar pana atunci sunt la mila smecherilor. In plus nu pot sa fiu sigur ca scap nici cu distanta.
Nu am mijloace financiare sa-i dau in judecata si oricum intre timp sunt la mila interlopilor in uniforma.
Am scris Avocatului Poporului si mi s-a raspuns ca nu intra in competenta institutiei.
Ce pot sa fac? Cui sa ma adresez daca Parchetul nu a luat pana acum masuri ca sa-mi garanteze siguranta? Ce sa fac atunci cand faptele sunt cercetate tot de cei care m-au amenintat de la Politia Caracal?
Articolul 326 cpp
Trimiterea cauzei la un alt parchet
Când există o suspiciune rezonabilă că activitatea de urmărire penală este afectată din pricina împrejurărilor cauzei sau calității părților ori a subiecților procesuali principali ori există pericolul de tulburare a ordinii publice, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la cererea părților, a unui subiect procesual principal sau din oficiu, poate trimite cauza la un parchet egal în grad, dispozițiile art. 73 și 74 fiind aplicabile în mod corespunzător.