avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Prelungirea pensiei de urmaș pentru soția ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Prelungirea pensiei de urmaș pentru soția supraviețuitoare.

Bună ziua. Am primit de curând decizia de încheiere a pensiei de urmaș de șase luni pentru soția supraviețuitoare. Mentionez că nu am nici un fel de venit, data nașterii 2-10-1960, o vechime in muncă de 29 ani in acord global, și o căsnicie de 41 ani până la decesul soțului. În conformitate cu noile modificări ale legii pensiilor din 2021 se mai poate prelungi pensia de urmaș pentru încă un an, până la împlinirea limitei de vârstă pentru pensionare? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.Toate cele bune vă doresc.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2021
getvoi, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaș, ajutor lunar sau indemnizație socială pentru soția supraviețuitoare fără venituri ? getvoi getvoi Bună ziua. În baza noii legi 127/2019 , în cazul decesului soțului, soția supraviețuitoare cu vârsta de 60 ani și șase luni, și cu 28 ani și 10 luni ... (vezi toată discuția)
Bună seara. În ce constă pensia de urmaș pentru o soție ... getvoi getvoi Bună seara. În ce constă pensia de urmaș pentru o soție supraviețuitoare fără nici un fel de venit la vârsta de 60 de ani și 4 luni, cu o vechime în ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas - sotie supravietuitoare selon87 selon87 Va salut si va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat ! Succint, va expun situatia : Casatoria s a infaptuit in Februarie 2001- decesul sotului in ... (vezi toată discuția)