avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, sunt urmasul unei persoane care la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, sunt urmasul unei persoane care la sfirsitul celui ...

Buna seara,
sunt urmasul unei persoane care la sfirsitul celui de al doilea razboi mondial a fost luat prinzonier si dus in U.R.S.S.
Situatia este urmatoarea: in 1943 tata era in armata ca militar in termen in Romania, fiind de nationalitate germana si cum Romania era pe vremea acea aliata cu Germania, a fost trimis de autoritatile Romane in Germania si inrolat in Armata Germana, a laut parte la razboi impotriva U.R.S.S.
In anul 1945 in Aprilie, fiind in Germania, a fost luat ca prinzonier de Razboi de U.R.S.S si dus in Rusia pina in Decembrie 1950
Intrebarea mea este daca beneficiez ca urmas de Legea 118 /1990
Raspunsul de la AJPIS este ca nu pot beneficia deoarece in momentul in care a fost luat prinzonier tata a fost in armata germana si nu in armata romana, si legea este numai pentru cei din armata romana.
Este adevarat, a fost in armata germana dar trimis de Romania care era atunci aliata cu Germania, si doar dupa 1945 sau intors armele impotriva Germaniei.
Nu stiu daca sa cred ce spun cei de

Alte discuții în legătură

Pensie urmas orfan de razboi turdeanu turdeanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Bunicul meu a decedat in razboi in anul 1945, fiind inrolat in armata maghiara si fiind transferat intr-un ... (vezi toată discuția)
Deportati inainte de 6 martie 1945 Marcel Mihalache Marcel Mihalache Atat Legea 221/2009 cat si Decretul-lege 118 din 30 martie 1990 se refera la persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de ... (vezi toată discuția)
Urmasii prizonierilor de razboi buna ziua, tatal meu a fost prizonier ... anaid1972 anaid1972 Urmasii prizionerilor de razboi Buna ziua, Tatal meu a fost prizioner de razboi in Germania,am dreptul la indemnizatie? deoarece de la AJPIS Gorj mi s a ... (vezi toată discuția)