avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... urmasii prizonierilor de razboi Buna ziua, Tatal meu a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

urmasii prizonierilor de razboi Buna ziua, Tatal meu a fost prizonier ...

Urmasii prizionerilor de razboi
Buna ziua,
Tatal meu a fost prizioner de razboi in Germania,am dreptul la indemnizatie? deoarece de la AJPIS Gorj mi s a spus ca doar cei care au fost prizioneri in Rusia primesc indemnizatie.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2021
anaid1972, utilizator
Cel mai recent răspuns: adi1906 , utilizator 09:35, 26 Iunie 2021
La o cautare rapida pe net in ce priveste astfel de indemnizatii, chiar pe site-urile unor case de pensii judetene, gasesc urmatoarele referiri:
Prizonieri de razboi:
– sunt persoanele capturate de inamic în cursul operațiunilor de război, indiferent dacă a fost combatanți sau necombatanți, precum și cea asimilată cu aceasta potrivit convențiilor internaționale la care România este parte;
– sunt persoanele care, după încetarea ostilităților, la 23 august 1944, au fost dezarmate de trupele sovietice sau germane, sau, chiar nedezarmate, au fost internate în lagăre de prizonieri;
– elevii școlilor militare de ofițeri, subofițeri și maiștri militari, trimiși la studii în Germania, precum și soldații și cadrele aflate în aceasta țară la specializare, considerați prizonieri de război de către autoritățile germane la 23 august 1944.

Astfel ca, daca parintele dvs s-a aflat intr-o asemenea situatie, oricare dintre cele enumerate mai sus, pare ca va puteti incadra in calitate de urmas. Oricum, e o chestiune ce merita urmarita cu suficienta atentie si bine faceti sa nu va opriti doar la raspunsul celor de la Gorj.

Sper ca poate veti primi aici si raspunsuri mai avizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)
Acuzat de omor în timpul prizonieratului. szabyku szabyku Buna ziua. Bunicul meu a fost luat prizonier în 16.dec.1944 in Rusia și eliberat către România în 1.dec.1955. In tot acesti ani, a fost prin vre-o 4 ... (vezi toată discuția)
Buna seara,respectuos va rog sa-mi comunicati ce lege a aparut ... mariahagioglu mariahagioglu Buna seara,respectuos,va rog sa-mi comunicati,ce lege a aparut privind drepturile de mostenitor al unui fost detinut in lagarele de concentrare din ... (vezi toată discuția)