avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... indemnizatie detinuti politic
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

indemnizatie detinuti politic

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti de când va intra in plata indemnizatia majorata de la 400 lei la 700 de lei pentru fiecare an de detentie.Am inteles ca aceasta lege,din cate am citit,a intrat in vigoare la 29 iulie 2019.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ch52samuel , utilizator 12:30, 24 August 2019
Nu toate persoanele beneficiaza de aceasta indemnizatie (700 lei) ... Numai persoanele care s-au aflat in situatiile de mai jos:
a) a executat o pedeapsă privativă de libertate în baza unei hotărâri judecătorești rămase definitivă sau a fost lipsită de libertate în baza unui mandat de arestare preventivă pentru infracțiuni politice;
b) a fost privată de libertate în locuri de deținere în baza unor măsuri administrative sau pentru cercetări de către organele de represiune;
c) a fost strămutată într-o altă localitate;
d) a participat în acțiuni de împotrivire cu arma în mână și de răsturnare prin forță a regimului comunist până la data de 31 decembrie 1964;
e) a fost deportată în străinătate după 23 august 1944;
f) a fost constituită în prizonier de către partea sovietică după data de 23 august 1944 ori, fiind constituită ca atare, înainte de această dată, a fost reținută în captivitate după încheierea armistițiului.

In speta,de la 29.07.2019 se acorda.
Va mulțumesc pentru răspuns.Sunt beneficiar al D/L 118/1990 și de aceea am pus această întrebare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosti detinuti politic nyk 2008 nyk 2008 Mama mea e fost detinut politic,vrea sa vanda un imobil ,propietate personala, in acest caz mai trebuie sa plateasca impozitul pe tranzactie ? (vezi toată discuția)
Prizonier de razboi - compensatii materiale Doru D. Doru D. Bunicul meu a fost luat ca prizonier de razboi in 1944 de catre armata rusa. Dupa 4 ani de munca silnica in Siberia a fost eliberat. A decedat in 1986. Doresc ... (vezi toată discuția)
Legea 118 nelamurire Bosee Bosee Buna seara Din intimplare am dat de acest forum, unde sper ca voi fi si ajutat! Inainte de 89 am suferit 2 condamnari 1 (in 1984 tentativa trecere ... (vezi toată discuția)