avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... fosti detinuti politic
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

fosti detinuti politic

Mama mea e fost detinut politic,vrea sa vanda un imobil ,propietate personala, in acest caz mai trebuie sa plateasca impozitul pe tranzactie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 5 August 2008
Potrivit Decretului-Lege nr.118/1990, persoanele aflate in una dintre situatiile prevazute la art. 1 din acest act normativ sunt scutite de plata impozitelor si a taxelor locale.
Este vorba de persoana care :
a) a executat o pedeapsa privativa de libertate in baza unei hotarari judecatoresti ramase definitiva sau a fost lipsita de libertate in baza unui mandat de arestare preventiva pentru infractiuni politice;
b) a fost privata de libertate in locuri de detinere in baza unor masuri administrative sau pentru cercetari de catre organele de represiune;
c) a fost internata in spitale de psihiatrie;
d) a avut stabilit domiciliu obligatoriu;
e) a fost stramutata intr-o alta localitate.
f) a fost deportata in strainatate dupa 23 august 1944;
g) a fost constituita in prizonier de catre partea sovietica dupa data de 23 august 1944 ori, fiind constituita ca atare, inainte de aceasta data, a fost retinuta in captivitate dupa incheierea armistitiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie detinuti politic ch52samuel ch52samuel Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti de când va intra in plata indemnizatia majorata de la 400 lei la 700 de lei pentru fiecare an de detentie.Am inteles ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Legea 118 nelamurire Bosee Bosee Buna seara Din intimplare am dat de acest forum, unde sper ca voi fi si ajutat! Inainte de 89 am suferit 2 condamnari 1 (in 1984 tentativa trecere ... (vezi toată discuția)
Prizonier de razboi - compensatii materiale Doru D. Doru D. Bunicul meu a fost luat ca prizonier de razboi in 1944 de catre armata rusa. Dupa 4 ani de munca silnica in Siberia a fost eliberat. A decedat in 1986. Doresc ... (vezi toată discuția)