avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salut, Ma lovesc de o speta la care va solicit ajutor. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salut, Ma lovesc de o speta la care va solicit ajutor. Vreau ...

Salut,

Ma lovesc de o speta la care va solicit ajutor.

Vreau sa ies in afara Romaniei cu o masina recent achizitionata (SH) de la o alta persoana.

Contractul de V-C s-a facut, insa nu am inscris-o la taxe si impozite si nici la politie nu am mers sa o inmatriculez - inca.

Mentionez ca ma incadrez in termenul legal de inscriere/inmatriculare (30+90).

Cum pot sa ies din tara, tinand cont si de faptul ca vechiul proprietar (care mi-a vandut masina) si-a scos-o din evidenta lui fiscala dupa ce am incheiat contractul V-C?

Pot iesi cu aceasta masina? – pe talon scrie “instrainat catre mine”.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:44, 25 August 2021
Eu zic sa intrebati la Politia de frontiera.
In afara va cere actele masini, nu contractul de v-c... si sa nu aveti probleme cu politia de acolo daca va opresc si in talon si carte apar alte nume.
Politia de frontiera raspunde:
[ link extern ]
"La controlul de frontieră, alaturi de cartea de identitatea/pasaport și permisul de conducere, trebuie să prezentaţi, pentru autoturismul pe care-l conduceti, certificatul de înmatriculare valabil al acestuia, Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA, precum şi documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice."

Cu atit mai bine ca scrie numele dvs. la rubrica" Instrainat". In principiu la frontiera se controleaza daca in CI exista valabilitatea ITP si exista polita de asigurare, facuta cu numarul respectiv al masinii, in momentul de fata.
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire cu masina din tara Miha111 Miha111 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta! bibitu bibitu Buna ziua!Am vandut o Dacia Nova(propietate personala) pe data de 9.02.2010 Am facut contract cumparare-vanzare+radierea+instrainat catre...toate acestea sunt ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele tatalui ? ContSters72331 ContSters72331 Buna ziua, Problema ar fi urmatoarea : masina este inmatriculata pe numele tatalui meu (este masina mea, dar .... asigurari mai mici :) ) si vreau sa merg ... (vezi toată discuția)