avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!!! Socrul meu a vândut un teren acum 19 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!!! Socrul meu a vândut un teren acum 19 ani doar ,cu ...

Buna ziua!!! Socrul meu a vândut un teren acum 19 ani doar ,cu chitanta de mana el intere timp a decedat ,aceia nu si au făcut acte pe el doar au plătit impozit asa mi au spus întrebarea este .... Soțul își poate recupera pământul????
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2021
Ionelapaula, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 14:03, 6 Septembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc!!!Am înțeles ca ,chitanta de mana nu este valabila în instanță...

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2021
gi-jane2, moderator
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati inteles bine, oamenii au cumparat, l-au stapanit... nu au acte de proprietate, dar va da in judecata ( pe sotul dvs in calitate de mostenitor) si hotararea ce se va pronunta va fi actul lor de proprietate.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar moral cum ar sta lucrurile? Cineva care a cumparat cu buna credinta acum 19 ani, ar fi corect sa-i luati bunul inapoi ?
De unde știți dvs ca a fost cumpărat cu buna credință??? I au luat pământul fiecare cum a putut ..Știau ca nu este în apele lui si il vrajeau sa le vând și el a vândut totul fără sa ,stie familia

sorin.damian a scris:

Dar moral cum ar sta lucrurile? Cineva care a cumparat cu buna credinta acum 19 ani, ar fi corect sa-i luati bunul inapoi ?

Alte discuții în legătură

Cadastru cu chitanță de mana Traian Diana Traian Diana Bună seara am și eu o rugăminte daca poate sa îmi respunda cineva va rog , am casa cumpărată cu chitanță de mână este casa socrului meu dar care va ... (vezi toată discuția)
Departajare teren DraguMircea DraguMircea Buna ziua. Numele meu este Dragu Mircea, inginer de profesie. Apelez la serviciile dumneavoastra intrucat am nevoie de cateva sfaturi. Tatal meu are doi ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana isarescu80 isarescu80 Tatal meu inainte sa moara a vandut pamantul unei persoane din sat cu chitanta de mana cu martori fara a avea nimic de la notar ! Eu acum vreau sami recuperez ... (vezi toată discuția)