avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Chitanta de mana
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Chitanta de mana

Tatal meu inainte sa moara a vandut pamantul unei persoane din sat cu chitanta de mana cu martori fara a avea nimic de la notar ! Eu acum vreau sami recuperez pamantul in instanta !va intreb am sanse??? Chitanta de mana reprezinta un act oficial??
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:12, 10 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Deci acel pamant a fost muncit de oameni care l-au cumparat , de aceea v-am intrebat cine are dreptate eu sau acele persoane pamantul este al meu sau al consatenilor mei!!
Chitanta de mana este doar un inceput de proba,trebuie completat si cu alte probe.Fara studierea actelor este prematuara o evaluare a sanselor.
isarescu80 a scris:
Tatal meu inainte sa moara a vandut pamantul unei persoane din sat

Pai daca dumneavoastra stiti ca tatal a vandut, sunteti constient ca a vandut, vanzarea insemnand ca tatal dumneavoastra a primit bani pe acel pamant iar cumparatorii au platiti acei bani, au achiatat costul pamantului..., de ce vreti acum sa le luati pamantul, sa nu respectati vointa tatalui dumneavoastra!?
Cat timp a trait tatal trebuia sa rezolvati problema, sa-l convingeti pe tata sa va doneze ori sa va vanda dumneavoastra pamantul. Ati fost impreuna, ati stiut ca a vandut pamantul?

Orișicând oamenii care au cumpărat pământul cu chitanță de mână pot să vă cheme în instanță, ca moștenitor al celui care v-a vândut terenul, pentru că prin această chitanță s-a intenționat transmiterea unui drept real de proprietate, fiind îndeplinite condițiile art. 1073-1077, obligația de a face iar d-voastră ca moștenitor vă revine această obligație(pe care, d-voastră, din păcate, o contestați, și doriți să-le luați dreptul celor care l-au plătit, l-au muncit, au plătit taxe și impozite conform înțelegerii făcute cu tatăl d-voastră, ceeace nu se poate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!!! socrul meu a vândut un teren acum 19 ani doar ,cu ... Ionelapaula Ionelapaula Buna ziua!!! Socrul meu a vândut un teren acum 19 ani doar ,cu chitanta de mana el intere timp a decedat ,aceia nu si au făcut acte pe el doar au plătit ... (vezi toată discuția)
^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ? ani_b ani_b In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana jenicaprod jenicaprod Am cumparat un teren pe baza unei chitante de mana semnata doar de mine-cumparator si de catre vanzator, fara nici un martor. S-a mers pe incredere.In chitanta ... (vezi toată discuția)