avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana

Am cumparat un teren pe baza unei chitante de mana semnata doar de mine-cumparator si de catre vanzator, fara nici un martor. S-a mers pe incredere.In chitanta am specificat suprafata de teren vanduta, precum si pretul care a fost incasat integral de catre vanzator. De vreo 5 ani insist sa facem actele de vanzare cumparare, dar tergiverseaza. Motivul nu-l cunosc. Pot actiona vanzatorul in instanta pe baza acelei chitante de mana semnata doar de noi doi? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 11:42, 23 Mai 2012
Puteti formula actiune catre instanta de judecata prin care sa solicitati in temeiul disp art 1073 si 1077 C.civ.sa pronunte , o hotarâre judecatoreasca "ce tine loc de titlu".respectiv hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare
Va multumesc.Dupa ultima discutie cu vanzatorul, a motivat ca nu este cartea funciara facuta, nu este intabulat terenul si ca acum nu are banii necesari pt. aceasta. Este posibil in instanta sa se ia o hotarare(favorabila mie), fara cartea funciara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate teren extravilan RamonaIsar RamonaIsar Ce trebuie facut in situatia urmatoare: acum 10-12 ani, tatal meu a facut o chitanta la primarie intre el si o a doua persoana de la care a cumparat o anumita ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui teren. inscris sub semnatura privata. hotarare care tine loc de act autentic uttzza uttzza Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata? Vanzatorul este neproprietar ( in CF ... (vezi toată discuția)
Inscriere cf a unei chitante de mana ContSters382135 ContSters382135 O chitanta de mina vinzare cumparare se poate insrie in cartea funciara ? (vezi toată discuția)