avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... inscriere CF a unei chitante de mana
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

inscriere CF a unei chitante de mana

O chitanta de mina vinzare cumparare se poate insrie in cartea funciara ?
Cel mai recent răspuns: Sigart , utilizator 13:48, 3 Ianuarie 2020
nu.
Nu. In cartea funciara vanzarea cumpararea poate fi inscrisa doar in baza unui act notarial.
sau a unei hotarari judecatoresti care tine loc de act de vanzare-cumparare. Acte autentice sunt actele notariale si hotararile judecatoresti
Puteti chema in judecata vanzatorul si solicitati instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare ,hotarare pe care o inscrieti apoi in cartea funciara.
da multumesc am chemat in judecata

Alte discuții în legătură

Socrii mei care au decedat au cumparat cateva teren pe chitanta ... marcelapatrichi marcelapatrichi Socrii mei care au decedat au cumparat cateva teren pe chitanta de mana . Dupa ce au decedat, cei doi copii ai lui nu au gasit actele de proprietate. La ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate mbm76 mbm76 Bunicii mei au cumparat un teren in 1962 si au facut doar o chitanta de mana cum unul vinde si celalalt cumpara, dar, fara martori si chitante cum au ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate obtinut in instanta lylygry lylygry Buna ziua, Am facut masuratorile unui teren pe care, l-au achizitionat parintii mei in 1991 printr-o conventie incheiata la primarie in prezenta a 2 martori. ... (vezi toată discuția)