avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Socrii mei care au decedat au cumparat cateva teren pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Socrii mei care au decedat au cumparat cateva teren pe chitanta ...

Socrii mei care au decedat au cumparat cateva teren pe chitanta de mana . Dupa ce au decedat, cei doi copii ai lui nu au gasit actele de proprietate. La Primarie ni s-a spus sa facem intabularea terenurilor si apoi ni se dau actele de proprietate. Stiam ca intabularea se face pe baza actelor de proprietate. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, as vrea sa stiu care ar fi pasii pe care ii avem de facut pentru recuperarea actelor de proprietate. Eu cred ca Primaria comunei are un duplicat al lor, altfel cum ar fi stabilit impozitul anual.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 04:25, 10 Martie 2023
Inscrisurile/chitantele de mana nu reprezinta acte de proprietate astfel ca detinatorii acestor documente ,nu pot inscrie dreptul de proprietate în cartea funciara
Uzucapiunea sau prescriptia achizitiva este modul prin care o persoana care exercita posesia asupra unui bun pe o perioada intinsa de timp poate deveni proprietarul acestuia, atat timp cat posesia este neviciata.
Daca cunoasteti persoana inscrisa in cartea funciara sau mostenitorii acestuia, pot fi chemati in judecata intr-o actiune privind uzucapiunea si, astfel, sa solicitati instantei de judecata sa oblege proprietarul sau mostenitorii acestuia sa va recunoasca dreptul de proprietate dobandit asupra bunului teren posedat pentru o perioada lunga de timp.
Hotararea instanței poate fi inscrisa in cartea funciara si, astfel deveniti proprietar al terenului


Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb teren cu chitanta de mana, cum se perfecteaza acte? ContSters211629 ContSters211629 in urma cu 12 ani am facut un schimb de teren (1000mp cu 300 mp) cu chitanta de mana. In urma cu doi ani a decedat proprietarul (unul din soti) iar urmasii nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o problema căreia vreau sa îi găsesc o rezolvare! ... ClaudiaManu2 ClaudiaManu2 Buna ziua! Am o problema căreia vreau sa îi găsesc o rezolvare! Tatal.meu a decedat anul trecut , mama trăiește! Suntem 3 frați, și an decis că eu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune extratabulara Adrianapop987 Adrianapop987 Buna ziua, va rog să ma ajutati cu o problema. Doresc sa introduc o cerere de chemare in judecata inteleiata pe Decretul 115, vreau sa uzucapez un teren ... (vezi toată discuția)