Buna ziua,
Am facut masuratorile unui teren pe care, l-au achizitionat parintii mei in 1991 printr-o conventie incheiata la primarie in prezenta a 2 martori. Cand s-au facut verificarile in cartea funciara, s-a descoperit ca exista un inscris in 1951, prin urmare nu putem obtine titlu de proprietate prin ordinul prefectului. Noi avem documentatia ptr instanta de la cadastru si carte funciara, dar nu stim ce ar mai trebui la dosar, mentionez ca este extravilan. As dori sa stiu daca:
- este absolut necesara proba cu martori,
- este imperativ sa luam un avocat sau putem depune si noi dosarul?
- asa cum am mai spus, ce ar mai trebui la dosar.
Va multumesc!
Eu am facut masuratori ptr mai multe terenuri, ptr care am obtinut titlu de proprietate prin ordinul prefectului. de intreaga documentatie si masuratori topografice sau ocupat acesti inginerii. ptr terenul mai sus mentionat au spus ca, datorita faptului ca exista inscrieri dupa 1950 in cartea funciara, titlul de proprietate il pot obtine numai prin instanta.
Nu are nici o treaba Ordinul Prefectului cu mentiunile din CF ulterioare anului 1950. Parintii dvs. puteau obtine OP doar daca erau posesorii terenului intravilan si ai unei case de locuit aferente la data de 01.01.1990 (cum nu este cazul de fata).
In situatia prezentata trebuie sa chemati in judecata persoanele de la care parintii dvs. au cumparat in 1990 cu acea chitanta de mana si sa solicitati pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare (lucru posibil doar daca respectivii vanzatori au obtinut, intre timp, un act de proprietate pentru terenul respectiv - TP).
pai si daca ei nu au acte? daca ar fi obtinut un act de proprietate intre timp nu ar fi trecut in cartea funciara?
si daca pana la urma sunt doar niste mostenitori fara acte (ma refer la cei care au vandut), ai mei nu mai pot merge in instanta sa obtina o hotarare care sa tina loc de titlu?
daca da, ce acte imi trebuie?
Va multumesc!