avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Titlu de proprietate si ordinul prefectului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Titlu de proprietate si ordinul prefectului

Buna ziua,am cumparat o casa+ teren in 2002 cu contract de vanzare cumparare (am cadastru,intabulare,carte funciara tot)acum vreau sa vand ,cel care cumpara face imprumut prin banca iar banca imi cere titlu de proprietate sau ordinul prefectului.Proprietatea respectiva a mai trecut in 1996 printr.o vanzare cumparare,practic sunt al treilea proprietar.Cum pot intra in posesia titlului de proprietate sau al ordinului prefectului.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:15, 26 Februarie 2012
av.antoanelageaman v-a raspuns la subiectul deschis cu aceeasi intrebare pe care l-am sters (Regulamentul nu permite dublarea topicurilor) in timp de dumneaei posta:


titlul de proprietate este contractul de vanzare cumparare prin care spuneti ca ati cumprat in 2002. trebuie sa fie un act autentificat la notar.
Actul de vanzare cumparare este facut in notariat bineinteles. Nu inteleg de ce mi se cere acest titlu.
Imi puteti va rog spune un nr de art. unde sa scrie clar ce este un titlu de proprietate si care sunt documentele care sunt identice cu titlu de proprietate vezi contract vanzare-cumparare sau mostenire....

[Editat - va rog nu mai scrieti cu majuscule, este impotriva Regulamentului de postare pentru ca se citeste greu. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Ce vi se cere este o prostie. In contractul dvs. de v-c trebuie sa scrie daca imobilul a fost dobandit initial prin TP sau OP. In cel mai rau caz, puteti solicita primariei care a eliberat TP o adeverinta cum ca acel TP s-a eliberat si imobilul a fost inscris acolo, ori, daca vorbim de Ordinul Prefectului, cererea se adreseaza comisiei judetene de ff. Sfatul meu sincer: schimbati consultantul bancar sau banca in sine, e o conditie aproape imposibil de indeplinit (ganditi-va ca originalul actului de proprietate o fi ramas la primul proprietar, care o fi avut si alte terenuri inscrise pe el decat curtea pe care ati cumparat-o dvs; oricum, pe TP sau OP este inscrisa numai suprafata curtii, in nici unul nu figureaza casa).
Este necesare o documentatie cadstrala in vederea instrainarii care sa fie avizata de OCPI- pe raza caruia se afla imobilul.
am cadastru si intabulare facut in 2011 pt ca am facut modificari la contructie pe baza autorizatiei de construire.Ref actul de vanzare cumparare scrie in cel din 1999 autorilor mei le-a fost reconstituit dreptul de proprietate in baza legii 18/1991,fara a se elibera TP in actul meu de vc din 2002 scrie la fel+ca dreptul de proprietate a fost intabulat.Nu exista nici titlu nici OP,eu le pot face?

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului silviusis silviusis Eposibil ca pe acelasi teren sa existe si un act de propietate si un ordin al prefectului pentru doua persoane diferite? Cine are competenta sa anuleze un ... (vezi toată discuția)
Teren care are la baza un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta de proprietate, fara titlu de proprietate coppermine coppermine Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot intabula proprietatea pentru ca am teren mai mare decat in acte tata_mosu tata_mosu Acum 30 de ani am cumparat o proprietate in intravilan si doresc sa o intabulez.Nu pot deoarece in urma masuratorilor facute acum,reiese ca am cam 70 m2 in ... (vezi toată discuția)