avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordinul prefectului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordinul prefectului

Eposibil ca pe acelasi teren sa existe si un act de propietate si un ordin al prefectului pentru doua persoane diferite? Cine are competenta sa anuleze un ordin al prefectului?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:55, 20 Martie 2011
1. Orice este posibil :(
2. Instanta de contencios administrativ (Tribunalul)
multumesc frumos dar cel care a emis acest ordin nu are si autoritatea sa-l anuleze?
Ba da,, numai sa vrea...Eu v-am dat solutia pentru situatia cea mai probabila, in care autoritatea publica in cauza (prefectul), refuza anularea propriei decizii.
Daca acel ordin al prefectului a produs efecte juridice (s-a facut cadastru, intabulare, etc) poate fi anulat doar de instanta de judecata, conform legii 554/2004.
efect juridic se considera si daca vecinul meu a platit impozit pe acea suprafata? cadastru si intabulare nu au fost facute eu fiind primul care incearca sa-l faca in baza actului de propietate. multumesc

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa cumparata in1980 PIRI PIRI Parintii mei au cumparat o casa in Bistrita in 1980. Terenul de sub casa este intabulat dar curtea si gradina nu sunt.Daca se poate sa ma indrumati care este ... (vezi toată discuția)
Probleme fond funciar irinu irinu cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)