avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, Am și eu o mica speță cu moștenirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, Am și eu o mica speță cu moștenirea unul loc ...

Bună seara,

Am și eu o mica speță cu moștenirea unul loc de veci. Sa va zic povestea pe scurt.
Prin 1997 Casa armatei din Constanța a cumpărat/închiriat o parte din cimitirul municipal Constanța și l-a transformat în cimitir militar. Aici s-au amenajat locuri de veci pentru cei care au lucrat sau lucrează în cadrul armatei.
Bunicii mei materni au cumpărat și ei un loc deoarece bunicul meu a fost colonel în rezerva. Fiind cimitir militar au concesiune pe veci. Locul de veci a fost cumpărat pe numele bunicului.
El a murit în 2005.
In 2018 a murit și soția lui. Când am fost la cimitir sa declaram și sa facem aranjamentele necesare au zis ca e pe numele bunicului și bunica nu poate fi îngropată acolo. Am întrebat peste tot, am fost peste tot și pana la urma am dat de cineva care ne-a făcut un act de mana și asa am reușit sa o îngropa tot acolo.
Conform celor spune de domnul care ne-a ajutat (e șeful asociației militarilor în rezerva din Constanța) acolo poate și îngropată doar mama mea. Tatăl meu, eu și urmașii mei nu mai au dreptul.
Este legal asa ceva? Exista vreo lege pentru asta? Având în vedere ca e concesionat pe vecie?

Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Loc de veci prin succesiune catalinion84 catalinion84 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: Bunica mea care a decedat in 1989 a avut cumparat un loc de veci. Succesiunea s-a facut in 1990 dar nu a fost ... (vezi toată discuția)
Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Contract de concesionare pentru mormant in cimitir blackshaddow blackshaddow buna ziua am o nelamurire si as dori sa ma indrumati in vreun fel de curand mi-a decedat bunicul,l-am ingropat dupa datina crestina am platit toate taxele ... (vezi toată discuția)